27. Setkání fotografů se uskuteční 25. listopadu

Svátek všech, kdo se pohybují okolo focení, Setkání fotografů se bude konat 25. listopadu v Praze na Chodově. Tradičně nebudou chybět známí čeští a slovenští fotografové jako Václav Šilha, Aleš Jungmann, Daniel Řeřicha, Kamil Varga, Antonín Lavrenčík, Pavel Bokr nebo Andrej Macenauer a další význačné osobnosti ze světa fotografie. Pro návštěvníky je nachystaný bohatý program přednášek, ale i workshopů, nebudou chybět ani stánky s technikou Nikon, Canon a Megapixel a dalších partnerů akce. 

Již 27. Setkání fotografů toho i letos nabídne opravdu hodně - světoznámý fotograf Václav Šilha návštěvníky provede taji Antarktidy, Daniel Řeřicha nastíní, jak pracovat s černobílou fotkou, Pavla Piťhová poodhalí buddhismus v Himalájích, Andrej Macenauer zase vysvětlí, jak fotit krajinky po celém světě. Setkání fotografů ale nebude jen o cestování. Aleš Jungmann ukáže, že dron může být dobrým pomocníkem fotografa architektury, Pavel Kristián zase vysvětlí problematiku hloubky ostrosti, Pavel Macenauer ukáže hromadu hezkých fotek z Indie focených novým Nikonem D850. Tyto, ale i další přednášky (kompletní program – zde) může navštívit úplně každý účastník.

Mimo přednášky se na Setkání fotografů budou konat i workshopy - prakticky zaměřené semináře, které povedou zkušení fotografové. V malém počtu lidí se budou například fotit portréty, akty, produktové fotografie, budete se učit zacházet s fotoaparátem nebo vás lektoři naučí pracovat v Adobe Photoshopu a Lightroomu nebo v Zoner Photo Studio. Workshopy jsou zpoplatněné a kvůli omezenému počtu míst je potřeba se včas zaregistrovat (zde). Podívejte se i na seznam všech workshopů.

Na fotografy se těší i zástupci společností Nikon, Canon a Megapixel, kteří budou mít na akci své stánky, stejně jako Zoner Press, Zoner Photo Studio, Fomei a další. Na nich se může každý poradit ohledně výběru své fototechniky, nebo si ji rovnou vyzkoušet! Akce, kterou tradičně pořádá web FotoAparát.cz a FotoInstitut, se koná 25. listopadu od 9 do 19 hodin v prostorách kulturního centra ZahradaPraze 4 – Chodově. 

Na akci je možné se  registrovat zde! Při internetové registraci dostanou všichni slevu 100 korun z normální ceny 350 korun, kterou zaplatí každý, kdo přijde rovnou do KC Zahrada 25. listopadu. Pokud stále váháte, podívejte se, jak probíhalo jarní Setkání fotografů!

Těšíme se na Vás!

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram