FOTOEXPO 2017 už tuto sobotu 21. 10.!

  • 20.10.2017
  • PR

FOTOEXPO 2017 – v obležení fotografických hvězd!

Již tuto sobotu 21. 10. v Národním domě na Vinohradech. 

Na své si přijdou začátečníci, zapálení fandové ale i profesionální fotografové. Pro všechny, kdo se zajímají o fotografování, je jistě inspirativní potkat se s někým, kdo si již prošlapal cestičku k fotografické slávě a vydláždil ji svými neotřelými snímky s jedinečným rukopisem. Pokud se vám jednou v roce podaří setkat se s několika desítkami takových osobností, je to opravdová událost, na kterou se můžete těšit. A právě takový zážitek na vás čeká na nadcházejícím 5. ročníku veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2017.

Pořadatelům se v letošním roce podařilo něco nevídaného. Při příležitosti vydání knih 103 Osobností české fotografie a Kompozice v digitální fotografii pohledem dvaceti pěti českých fotografů budou probíhat slavnostní křty, na kterých svou osobní účast potvrdilo přes padesát předních fotografických osobností. Přičtěte k tomu přes čtyřicet workshopů a besed a zjistíte, že na FOTOEXPU můžete potkat devadesát ikon české a slovenské fotografie, se kterými si můžete popovídat, poradit či získat autogram.

O své triky a nápadité snímky se rád podělí svatební, reportážní a filmový fotograf Vojtěch Hurych. „Jsem fotograf, který zahořel láskou k lidským příběhům. Fotím, abych vyprávěl. Vyprávím, abych dělal radost“, říká o sobě Vojtěch. Je světovým ambasadorem společnosti FUJIFILM. V roce 2016 získal cenu CZECH PRESS PHOTO v kategorii Umění.

Fotí ženy tak, aby se líbily samy sobě. Specializuje se na glamour fotografie s profesionálními modelkami ale v posledních letech také natáčí videa reklamního a prezentačního charakteru.

Vyhledávaný fotograf ženské krásy Jan Svoboda představí svou tvorbu se zaměřením na akt. V rámci besedy proběhne slavnostní křest kalendářů pro rok 2018, spojený s autogramiádou autora a modelek z kalendáře.

Lákají vás fotografické expedice a nevíte kde začít? O své vlastní zkušenosti z cest za fotografií se s vámi v dvouhodinovém bloku podělí jeden z nejpovolanějších – Martin Kamín, fotograf, školitel a organizátor fotoexpedic, který na nich tráví většinu roku.

Vedle toho je na FOTOEXPU připraveno dalších více než 40 exkluzivních besed, workshopů a audiovizuálních projekcí společně s prezentací novinek 40 předních značek fotografické techniky a příslušenství. Čekají vás také tematické lokace s možností volného fotografování exotických a glamour modelek či projekce fotografií zahraničních umělců – FOTO FRESH.


FOTO FRESH 


FOTO STAGES

Podrobné programové schéma a informace k jednotlivým workshopům a besedám naleznete na webových stránkách www.fotoexpo.cz.

Základní vstupenku za zvýhodněnou cenu zakoupíte v předprodeji za 250 Kč. Předprodej vstupenek zajišťuje GoOut.cz

Sledujte aktuální dění nafacebookuain­stagramu.

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram