Bezzrcadlovka FUJIFILM X-E3 se začala prodávat na českém trhu

I když model X-E3 od Fujifilmu spatřil světlo světa už na začátku září, přístroj se k českým zákazníkům dostal až od dnešního dne. Nabídne malé rozměry, ale kvalitu zrcadlovek, což je garantováno APS-C čipem a pokročilým procesorem.

Označení fotoaparátu jako bezzrcadlovka může znít mezi profesionály jako amatérský nástroj, to ale neplatí u nového kompaktního fotoaparátu Fu­jifilm X-E3, nabídne totiž mnoho technologií a funkcí ze zrcadlovek – například možnost měnit objektivy, precizní nastavení expozice, APS-C čip, hledáček nebo procesor X-Processor Pro. To vše jej řadí do sekce profesionálních zařízení. Tomu nasvědčuje i cena, jež se za samotné tělo pohybuje okolo 25 tisíc korun včetně daně.

Fujifilm ale zároveň cílí na mladé a nabízí v novém modelu Bluetooth na propojení se smartphonem či tabletem pro rychlé sdílení fotek. Nemůže chybět ani dotykový displej pro intuitivní ovládání, navíc umožňuje použít i gesta jako zoom a dále zaostření na dotek, pořízení fotky při zaostření na dotek nebo intuitivní prohlížení galerie.

? lze pořídít v ? českých e-shopech za cenu ? – ?
(Zdroj: Heureka.cz)

Nový model dále přidává ovládací joystick, což je oblíbený prvek představený u modelu FUJIFILM X-Pro2 , jenž umožňuje rychle změnit oblast zaostření a stále přitom sledovat hledáček. Přepracován byl i systém automatického ostření při sledování pohyblivého objektu. Maximální rychlost konstan­tního snímání je 5 fps.

Inženýři z Fujifilmu se zaměřili i na video a novinka umí nahrávat i 4K záznam v 30 fps, Full HD potom v 60 fps. Bezzrcadlovka podporuje externí mikrofon a výstup na monitor přes HDMI. Momentálně se na něj dá nasadit 25 objektivů Fujinon.

Kompletní parametry:


     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram