Polaroid: Nový instantní fotoaparát OneStep 2 a nový film i-Type

Značka Polaroid uvádí nový instantní fotoaparát klasického střihu: OneStep 2 a k tomu nový film i-Type. Je to opravdový návrat ke kořenům instantní fotografie. A také návrat značky Polaroid ve své původní podobě. Celé to umožnila spolupráce s firmou Impossible Project, které původní formát Polaroidových filmů jako jediná držela při životě. Nyní se obě značky slučují a starý dobrý Polaroid je zpátky.

Původní Polaroid instantní fotoaparáty používaly svůj formát filmu; moderní instantní fotoaparáty (ať už prodávané pod značkou Polaroid nebo jiné) používají obvykle konkurenční film/papíry Fuji Instax.

Zakladatel žánru instantní fotografie, firma Polaroid, se však nyní rozhodla vrátit ke svému systému a představila nový typ papírů „i-Type“ a rovněž zcela nový přístroj, který je využívá.

Ten se jmenuje OneStep 2, designem i ovládáním pokračuje tam, kde kdysi Polaroid skončil.

Oznámení přichází v čase (a ku příležitosti) 80. narozenin výrobce, kterýžto nyní prodělal novou proměnu založením značky „Polaroid Originals“. Ta slučuje původní Polaroid (vlastníka brandu) a výrobce Impossible Project, který se dosud věnoval výrobě filmů pro původní Polaroidy a renovaci a přeprodeji starých Polaroid přístrojů.

Ty si i na dále budete moci pořídit přímo přes stránky Polaroid Originals: https://eu.polaroidoriginals.com/

Tam najdete i nový OneStep 2.

Jde o fotoaparát, který může používat jak nové i-Type papíry, tak původní papíry typu 600.Má (dle výrobce) kvalitní objektiv, umožňující zaostřit od 2m do nekonečna a výkonný blesk.

Energii mu dodává nabíjecí baterie (s údajně až 60 denní výdrží).

Z „pokročilých“ funkcí nechybí samospoušť.

Cena bude pro Evropu €119.99

Více o samotném přístroje najdete zde: https://eu.polaroidoriginals.com/…cts/onestep2…

O filmech/papírech i-Type pak více zde: https://eu.polaroidoriginals.com/…cts/color-in…

Hlavním rozdílem oproti filmům 600 je absence baterie – ta je totiž v modelech i-type kamer výměnná, filmy jsou tak o ni levnější. Ovšem nemůžete je kvůli tomu použít ve starších fotoaparátech na 600 film.

Tak co, líbí se vám novinky?

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram