Pozvánka na 7. ŠUMAVSKÝ FOTOMARATON 16. 9.2017

V sobotu 16. 9. se v Kašperských Horách na Šumavě uskuteční už v pořadí 7. Šumavský FotoMaraton! Soutěžící budou muset nafotit za 5 hodin 5 témat v zadaném pořadí a bez použití úprav v PC. Doprovodný program v podobě přednášek zkrátí soutěžícím čekání na večerní slavnostní vyhlášení!

Zúčastnit se a soutěžit o hodnotné ceny může každý - stačí k tomu digitální fotoaparát a chuť fotit! Registrace je už spuštěna. Veškeré informace naleznete v článku.

Zveme vás na 7. Šumavský FotoMaraton, kde si můžete zasoutěžit trochu jinak.

7. Šumavský FotoMaraton proběhne v sobotu 16. 9. 2017 v Kašperských Horách. Úkolem soutěžících je nafotit za 5 hodin 5 témat v zadaném pořadí. 

Registrace - od 9:00

  • Infocentru NP Šumava (Sušická 399, Kašperské Hory) 
  • i v Infocentru Radnice (Náměstí 1, Kašperské Hory) 

Registrace probíhá od 9:00 do 12:00. Na startu obdržíte soutěžní témata a vaše osobní startovní číslo, a už to bude jen a jen na Vás – od chvíle registrace máte na nafocení témat přesně 5 hodin! 

Témata minulého ročníku byla pro ukázku: 1) Rytmus, 2) Kříž, 3) To je život, 4) Léto končí, 5) Strom, stromy.

Startovné je po předchozí online registraci za polovinu – tedy za 50 Kč.  Registrovat pro slevu 50 Kč na startovném se můžete na www.fotomaratony.cz

V ceně startovného je i doprovodný program! 
 

Doprovodný program (Horský klub, Horní 168, Kašperské Hory)

Těšit se můžete na  přednášky světového Mistra Roberta Vano a krajináře Andreje Macenauera, kteří Vám zkrátí čekání na výsledky soutěže:

  • 15:00 – 16:00 Andrej Macenauer: Buddhistický Bhútán
  • 16:00 – 17:00 Robert Vano: Memories  

Rozhovor s Robertem Vano čtěte zde: https://www.fotoaparat.cz/…ories-kniha/


Vyhodnocení soutěže (Horský klub, Horní 168, Kašperské Hory)

Výsledky a slavnostní předání cen jsou již večer, od 17:00 do 18:00. Soutěží se o hodnotné fotografické ceny od partnerů soutěže. Akci pořádají FotoAparát.cz, FotoInstitut.cz a Centrum FotoŠkoda. Ge­nerálním partnerem je firma Olympus. Hlavní cenou je  Olympus TG-5 = akční odolný fotoaparát, který umí i 4K video


Pravidla v kostce:

Jako první snímek je třeba vyfotit své registrační číslo. Po startu akce má každý 5 hodin k nafocení snímků dle zadání. Při fotografování je nutné dodržet pořadí, v němž jsou témata vypsaná. Je třeba si donést vlastní fotoaparát s nabitou baterií a také mít vlastní paměťovou kartu. Snímky se fotí do formátu JPEG. Upravovat jakkoli fotografie v počítači je v průběhu soutěže zakázáno. Při odevzdávání soutěžních snímků musí jejich počet i pořadí odpovídat zadání (jako nultý snímek je registrační číslo). Soutěžní fotografie je možné odevzdávat až do 15:00.

Plná pravidla ZDE.


Zprávu z předchozího, 6. Šumavského FotoMaratonu si spolu s vítěznými fotografiemi prohlédněte zde: https://www.fotoaparat.cz/…n-probehl-17–9/

Všichni, kdo rádi fotíte i soutěžíte, nebo si chcete o fotografiích jen povídat, těšíme se na vás v sobotu 16. září!

Informace a možnost registrace naleznete na stránkách www.fotomaratony.cz, novinky a možná i nápovědy můžete sledovat i na facebooku FotoMaratony.cz

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram