Nikon má uvést špičkovou FX zrcadlovku ke stoletému výročí

Slavit sto let společnosti, to je celkem významné výročí. I proto se mnozí Nikonisté zlobili, že Nikon zatím uvedl hlavně limitovanou edici starších modelů a poloprofesionální APS-C DSLR D7500. Očekávali totiž převratnou novinku. A ona přeci jen nejspíše přijde.

Už dlouho se mezi fotografy hovoří o příchodu nástupce high-endového modelu Nikon D810. To by také dávalo největší smysl poté, co Nikon vloni představil profesionální D5. A právě některé technologie z ní se dostanou do tohoto modelu s předpokládaným označením Nikon D820. Server Nikonrumors, který informace i s podrobnostmi zveřejnil, dodává, že ve hře je i název D850, který by odkazoval na Nikon D5.

I když se hovořilo i o nástupci oblíbené D750, přednost by měl logicky dostat dražší model. Stejně jako se technologie (hlavně čip a procesor) z D500 dostaly do nedávno představené D7500, která představuje druhou nejvyšší řadu APS-C fotoaparátů od Nikonu. Z toho vyplývá, že by se D750 měla nástupce dočkat brzy, ale nezapomínejme, že Canon představil novou generaci modelu 6D, tedy vstupní Full Frame DSLR. A Nikon by měl reagovat i na něj a dát do prodeje nástupce D610. 

Nikon D810 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do(Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Zpět k Nikonu D820. Představen by měl být přesně na sté výročí založení Nikonu, tedy na 25. července. To se sice shoduje s dřívějšími úniky informací, že by mělo být tělo představeno ke konci července, ale zase může být v informacích šum, protože je možné, že Nikon může tiskovku pořádat jen kvůli oslavě výročí a nic na ní nepředstavit.

Co se parametrů týče, zrcadlovka by se měla držet své řady. To znamená čip s hodně vysokým rozlišením, Nikonrumors mluví o 45–46 Mpx. Čip tedy zcela jasně nebude totožný s tím z D5. Nicméně by si měl zachovat jeho výhody a hlavně nízký šum. Co si ale z D5 nejspíše vezme, je výborný systém automatického zaostřování. To je výborná zpráva, protože ten se opravdu povedl.

Novinka by měla disponovat vylepšeným rozhraním SnapBridge pro bezdrátové propojení s chytrým telefonem, neměla by mít zabudovanou GPS. Po vzoru novějších modelů má mít výklopný (nikoliv otočný) displej a sloty na paměťové karty mají být jedna typu SD a druhá XQD. Uvedení do prodeje se očekává v srpnu. 

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram