Putovní výstava "Od Sahary po Himálaj" nyní na Šumavě

Výstava "Od Sahary po Himálaj" je k vidění teď v létě až do 31. srpna na Šumavě na Radnici v Kašperských Horách. Na velkoformátových fotografiích můžete shlédnout unikátní záběry účastníků našich fotoexpedic. Všechny srdečně zveme!

FotoInstitut.cz vás zve do výstavních prostor na Radnici v Kašperských Horách na Šumavě. Vidět tu můžete velkou část kolekce fotografií z pu­tovní výstavy „Od Sahary po Himálaj“, jejíž patronem je Robert Vano a kterou pořádá Fotoinstitut.cz společně s fotografy, účastníky našich fotoexpedic.

Výstava je putovní, na Šumavě ji můžete vidět celé léto od 3. července až do 31. srpna 2017. 

Kde: 

Radnice, Náměstí 1, 341 92 Kašperské Hory (Šumava)

Otevřeno je každý den. Provozní doba:

pondělí – pátek
sobota, neděle
8:30 – 17:00
9:00 – 15:00

Uvedena bude přednáškou s promítáním fotografií se stejným názvem „Od Sahary po Himálaj“ v podání Hele­ny Macenauero­vé ve středu 19.7. 2017 od 19 hodin v in­focentru NP Šumava Kašperské Hory, Sušická 399. 

Předností výstavy jsou velké formáty pořízené vysoce kvalitní osvitovou cestou ve FotoRiegl

Výstava je putovní, v září a říjnu ji můžete shlédnout na Radnici v Moravském Krumlově, v prosinci v moderně zrekonstruovaném Špejcharu v Želči u Tábora, nebo v létě 2018 ve výstavní galerii v Trutnově.

Výstava byla zahájena v roce 2016. Na velkoformátových fotografiích můžete vidět krásy přírody, fauny, horských masivů, pouští a známých monumentů, ale i unikátní záběry z míst, kam se účastníci fotoexpedic se svými objektivy vypravili. Autoři fotografií poskládali výstavní mozaiku ze svých cest po Skotsku, Islandu, Helgolandu, Toskánsku, Egyptě, Nepálu, Ladakhu, Vietnamu, Japonsku, Namibii či USA. FotoInsti­tut.cz pořádá výpravy do více jak 15 zemí celého světa již více než deset let. 

Výběr fotografií z výstavy:

Helgoland Helgoland
Island Island
Japonsko Japonsko
Ladakh Ladakh
Ladakh Namibie
Skotsko
Tosk?nsko USA
Vietnam Vietnam

(popisek a autor fotografie se zobrazí po najetí myší či rozkliknutí)

Více o expedicích FotoInstitut.cz na http://www.fotoinstitut.cz/kurz/tag/44

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram