25. Setkání fotografů proběhlo 26. listopadu 2016

25. Setkání fotografů proběhlo v Praze v KC Zahrada 26.11.2016. Vybrat si návštěvníci mohli z 17 přednášek, 6 poraden a 18 workshopů. Mohli si vytisknout své fotografie nebo soutěžit. Vidět techniku dvou velikánů Canon a Nikon a mnoho dalšího. Kdo nestihl přijít, nabízíme další možnost na Apríla 2017, tedy 1. dubna 2017.

Podzimní Setkání fotografů, foto festival pro každého, kdo se chce dovědět více o fotografování, proběhlo v sobotu 26. listopadu 2016 v KC Zahrada v Praze 4 – Chodově.

Děkujeme za vaše ohlasy, za všechny vybíráme komentář Ivana Klicha z facebooku: Děkuji za organizaci, byl jsem prostě „ve své rodině“ . A o tom Setkání je – o přátelské atmosféře a výměně zkušeností.

Program byl nabitý k prasknutí a na své si tu přišli snad všichni, od zapálených hobbystů po profesionální fotografy.

Tato již tradiční akce se koná dvakrát do roka – na jaře a na podzim – a setkat se tu můžete s mnoha profesionálními fotografy, kteří se rádi podělí o své zkušenosti, ale hlavně s mnoha podobně zaměřenými lidmi, které fotografie zajímá.

Přednášky a workshopy

Hlavní část programu samozřejmě tvoří přednášky a workshopy. Vzácnými hosty Setkání fotografů byli tentokrát Antonín Kratochvíl, který zde vedl workshop a přednášel o portrétní fotografii, Petr Bambousek, který přednášel o fotografování zvířat a na svém workshopu ukázal, jak nejlépe zpracovávat fotky v Lightroomu, Karel Cudlín se svou přednáškou o dokumentární fotografii a stejně zaměřeným workshopem, Pavel Nesvadba, který ukázal, jak fotografuje yachting, Helena Macenauerová s přednáškou o Namibii a Islandu, kde předvedla, jak fotit noční fotografii a používat delší časy, David Bernard a jeho profesionální kompakt na cestách, Andrej Macenauer, který přednášel o krajinářské fotografii na přednášce „Krajinářské ráje světa“ a mnozí další…

Přímo zafotit jste si mohli na mnoha praktických workshopech, jako byl portrét v podání Antonína Lavrenčíka, akt podle Pavla Bokra či produktová fotografie Milana Šusty. Mnoho přednášek a workshopů se zaměřilo také na fotografickou techniku a její používání, ať šlo o studiovou techniku Fomei s Alešem Radikovským, bles­ky Nikon s Michalem Jurákem, vše o Canon 5D Mark IV s Pavlem Šerým, používání vrstev v Zoner Photo Studio X v podání Pavla Kristiána či worhshopu Jana Dobrovodského, monitory EIZO od Antonína Charváta či ovládání zrcadlovky podle Jakuba Súkeníka a jiné.


Na praktických workshopech úpravy fotografií jste se mohli naučit, jak zpracovat své snímky v Lightroomu, Photoshopu či Zoner Photo Studiu.

Kompletní program akce si můžete prohlédnout zde.

Tématický rozsah byl tedy opět široký – reportáž, portrét, akt, krajina, cestovatelská i sportovní fotografie. Nebo třeba fotografování pod vodou!

Soutěže

Pro všechny soutěživé byla na místě připravena také fotosoutěž – kreativně vyfotografovat zátiší. Na slavnostním vyhlášení výsledků ve Velkém sále si vítězové ještě ten den odnesli ceny od partnerů akce, a dostali diplomy podepsané čestným hostem Setkání fotografů, Antonínem Kratochvílem.

Proběhla zde také vědomostní soutěž či anketa o hodnotné ceny.

Soutěžící mohli vyhrát fotoaparáty Canon a Nikon, tiskárny řad Canon Pixma a Selphy, knihu Mistrovství práce s DSLR Nikon, dárkové vouchery od partnerů Koktejl a Fokapo, fotografické publikace od Zoner Press či praktické termosky na pití i na jídlo od Nikonu.

Tisk a CPS

Již tradičně jste si mohli na akci nechat vytisknout své fotografie za výhodné ceny. 10×15 bylo zdarma, A4 a A3 i s úpravou pak za 60, respektive 120Kč – po vyplnění ankety za polovinu. Na stejném místě se také nacházelo pracoviště Canon Professional Services.

Vystavovatelé

A co bylo na Setkání fotografů k vidění na stáncích vystavovatelů? Fotoaparáty a objektivy obou hlavních partnerů akce, firem Nikon a Canon, nabídka služeb generálního partnera Megapixel, studiová technika Fomei, knihy Zoner Press, software Zoner Photo Studio X, fotokurzy FotoInstitut.cz, nabídka FotoRiegl, specializujícího se na tisk digitálním osvitem, či fotoknihy, kalendáře a pohlednice firmy Fokapo.

Nashledanou na jaře!

Zájem o tuto akci je stále vysoký, dokonce přišlo ještě více účastníků, než minulý rok, za což vám všem děkujeme!

Již nyní se připravuje další Setkání fotografů v KC Zahrada v Praze na Chodově a s novými hosty, které proběhne v sobotu 1. dubna 2017.

Koho byste chtěli na příštím Setkání fotografů vidět? Napište nám do komentáře!

_____________­________________________­___________

www.setkanifotografu.cz

Pořadatelé

Generální partneři

Partneři

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram