Rekvalifikace Portrétní fotograf - Škola portrétní fotografie s FotoInstitut.cz

FotoInstitut.cz otvírá nově školu Portrétní Fotografie - rekvalifikační studium s akreditací MŠMT ČR. Zaváděcí cena je 16 500Kč. Studium pro ty, kdo chtějí portrét nafotit profesionálně, trvá 5 týdnů od 24. 8. - 30. 9. 2016. Kurz je možné nechat si uhradit Úřadem práce.

Pro ty, kdo chtějí portrét nafotit profesionálně, nabízí Fotoinstitut.cz nové rekvalifikační studium PORTRÉTNÍ FOTOGRAFakreditované MŠMT. Odbornou úroveň studia zajišťují lektoři, mezi kterými jsou významní profesionální fotografové v čele s Helenou Macenauerovou, Robertem Vano, Kamilem Vargou, Janem Berghauerem a Antonínem Lavrenčíkem.

Škola je určena jak pro začínající, tak pokročilé fotografy. Studium probíhá ve skupině max. 10 účastníků, nabízí individuální přístup lektora a klade důraz na praktické zkušenosti.

Bonusy:

  • 3 denní seminář na Šumavě včetně ubytování
  • 6 hodin práce v ateliéru
  • závěrečná zkouška akreditovaná MŠMT v ceně

Přednosti studia:

  • zpětná vazba: úkoly a práce zadané při zahájení jsou průběžně konzultovány
  • malá skupina (max. 10 účastníků)
  • akreditace MŠMT ČR
  • individuální přístup

Pro úspěšné zakončení a získání certifikátu MŠMT ČR je potřeba nasbírat 70% kreditů za samostatné práce a absolvovat závěrečnou zkoušku.

Studenti získají potřebné znalosti v oblastech:

  • orientace v druzích fotografických přístrojů, volba vhodného druhu fotografické techniky pro portrétní fotografii
  • práce s modelem, příprava scény a vybavení v ateliéru pro portrétní fotografii
  • volba vhodného osvětlení při fotografování, práce se světlem
  • fotografování portrétních snímků
  • tvorba kompozice snímku a volba stanoviště záběru
  • úprava snímku s využitím grafických programů, příprava snímků pro další zpracování, archivování obrazových materiálů a digitálních dat aj.

Profesionál Robert Vano vzkazuje: „Byl bych rád, kdyby se účastníci v rekvalifikačním kurzu naučili vnímat denní světlo v každé hodině dne, aby to samé pak mohli napodobit ve studiu. Aby se vrátili zpátky k základům, jak se opravdově má fotit portrét. Myslím si, že nejdůležitější u portrétního fotografa, je zachytit emoce portrétovaného, v kterých se portrétovaný právě nachází.“

Fotograf Kamil Varga by rád účastníkům předal své více než 25 leté zkušenosti z praxe profesionálního fotografa: „Co je nejdůležitější pro portrétního fotografa? Komunikace s modelem. Je to jediný způsob, jak může fotograf u modelu získat emoce. Ty jsou u portrétní fotografie klíčové.“

Fotograf Antonín Lavrenčík vzkazuje: „Porozumění světlu a práce s ním je základ pro každého fotografa. Pro portrétního fotografa to platí dvojnásob.“

Termíny rekvalifikačního studia „Portrétní fotograf“:

24. 8. 2016 – 30. 9. 2016

29. 9. 2016 – 8. 12. 2016

2. 10. 2016 – 1. 4. 2017

Cena rekvalifikačního kurzu: 24.800,– Zaváděcí cena 16 500,–

Více informací o kurzu naleznete: www.fotoinstitut.cz

Kontakt: fotoinstitut@fo­toaparat.cz nebo tel: 731 529 710.

(foto: František Kro, účastník rekvalifikace)

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram