Slavnostní vyhlášení XI. Olympus FotoAkademie 2016 proběhlo 6. června

V pondělí 6. června 2016 se v sídle společnosti Olympus v Praze konalo slavnostní vyhlášení výsledků již XI. ročníku Olympus FotoAkademie 2016, největší fotografické soutěže určené studentům středních a žákům základních škol z celé ČR.

6.6.2016 se v sídle společnosti Olympus v Praze, konalo slavnostní vyhlášení výsledků 11. ročníku fotografické soutěže Olympus FotoAkademie 2016, určené studentům středních a žákům základních škol z celé ČR, kde FotoAparát.cz je hlavním pořadatelem.

Po slavnostním odhalení vítězných fotografií v prostorách generálního partnera soutěže převzali jejich autoři ceny z rukou předsedkyně komise Sáry Saudkové, fotografa Roberta Vano, Heleny Macenauerové za pořadatele a zás­tupců partnerů projektu FotoAkademie.cz: hlavního pořadatele FotoAparát.cz, ge­nerálního partnera společnosti Olympus a partnerů Centrum FotoŠkoda, Zoner a Zoner Press, Eizo, Fomei, FotoInstitut.cz, Digitální foto a Koktejl.


Soutěž probíhala na webu www.fotoakademie.cz v kategoriích základní školy a střední školy od 1.1. 2016 do 4.4. 2016. Účastníci z řad žáků a studentů posílali své soutěžní fotografie do následujících kategorií:

  • Černá a bílá
  • Moji nejbližší
  • Zimní příroda
  • Ruch ulice
  • Linie

Soutěžilo se o zajímavé ceny – odolné fotoaparáty od společnosti Olympus, fotografické knihy od Zoner Press, software Zoner Photo Studio 18, fotografické příslušenství od Fomei a Eizo, hodnotné poukázky od Centra FotoŠkoda, předplatné časopisů Digitální foto a Už víš proč? Či kurzy FotoInstitut.cz.

Snímků přišlo na sedm set a fotografie hodnotila odborná komise. Po celou dobu navíc běžela lajkovací soutěž na facebooku FotoAkademie.cz, jejíž tři vítězové rovněž obdrželi cenu.

Vítězné fotografie byly na místě odhaleny formou výstavy v konferenčním sále v prostorách sídla společnosti Olympus v Praze 6. Úvodní slovo ceremoniálu si postupně vzali organizátoři, partneři i porotci soutěže. Ocenili zájem žáků a studentů o fotografování i vítězné práce.

Ředitelka FotoInstitut.cz RNDr. Helena Macenauerová ve svém proslovu mimo jiné oznámila, že projekt FotoAkademie.cz bude od následujícího ročníku probíhat s moderním rozhraním. 

Rádi bychom projekt pro studenty a žáky rozšířili o další foto-úrovně či foto-úkoly, a tak se touto cestou obracíme na vás, naše čtenáře, zda-li máte zájem svými nápady podpořit naši foto-mládež. Předem děkujeme za podněty. 

Po slavnostním zahájení došlo k samotnému vyhlašování vítězů, promítání vítězných fotografií a předávání cen. Žáci a studenti se také podělili s posluchači o to, jak a proč vítězná fotka vznikla.

Kromě vítězů z řad studentů byly oceněny i čtyři školy, jejichž studenti nasbírali letos v součtu nejvyšší počet bodů.

Předávání cen bylo zakončeno projevem Sáry Saudkové a následným routem a společným fotografováním.

Vítězné práce XI. Ročníku FotoAkademie.cz naleznete na další straně článku.

Líbil se vám článek?

Obsah článku

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram