Jarní Setkání fotografů proběhlo 2.4 2016

24. Setkání fotografů proběhlo v KC Zahrada v sobotu 2.4.2016. Na programu bylo 17 přednášek, 6 poraden a 19 workshopů. Účastníci si zde mohli rovněž vytisknout své fotografie. Na místě probíhala také fotosoutěž, vědomostní soutěž a soutěžní anketa. Vidět jste fotografickou techniku Canon, Nikon a mnoho dalšího fotopříslušenství, knih či třeba tiskových technologií.

Setkání fotografů je akce určená každému, kdo se zajímá o fotografování. Jarní setkání 2016 proběhlo v sobotu 2. dubna v KC Zahrada v Praze-Chodově. Na své si zde přišli začátečníci, zapálení fandové, ale i profesionální fotografové.

Tradiční akce se koná dvakrát za rok a setkat se tu můžete s profíky, kteří se s vámi na přednáškách a workshopech podělí o své know-how, ale také zejména s mnoha lidmi naladěnými na stejnou vlnu, ať už je jim fotografování obživou či koníčkem.

Přednášky a workshopy

Vzácnými hosty Setkání fotografů byli letos Sára Saudková, která zde vedla workshop na téma „Příběhy a emoce vyprávěné tělem“ a přednášku, kde představila svou současnou tvorbu, fotoreportér Jan Šibík, který účastníkům prozradil, jak fotit reportáž a street-photo a ukázal své fotografie ze současné migrační vlny, fotograf krajiny Andrej Macenauer se svou sérií ze „zakázané“ Šumavy, fotograf extrémních sportů Dan Vojtěch, který zde měl přednášku „Kreativní sportovní fotografie“, sportovní fotograf Martin Kozák se svou přednáškou „Rychlost ve sportovní fotografii“, dále Kamil Varga který vedl workshopy portrétu, aktu a úprav fotografií, Helena Macenauerová s fotografickou­ přednáškou o severním Vietnamu a mnozí další.

Tématický rozsah byl tedy letos široký - akt, portrét, reportáž, krajina i sportovní fotografie. Zapomenout samozřejmě nemůžeme ani na workshopy úprav fotografií (Photoshop, Zoner PS, Lightroom) či kalibrace monitorů.

Na workshopech ovládání fototechniky jste se zase mohli dozvědět, jak si nejlépe nastavit svou zrcadlovku nebo jak pracovat s externími blesky. Ať už typu speedlite, nebo těmi studiovými.

Soutěže

Pro soutěživé jsme si na místě připravili také fotosoutěž – fotoaparátem Canon nebo Nikon museli kreativně vyfo­tografovat zátiší. Na slavnostním vyh­lášení výsledků ve Velkém sále si vítězové ještě ten den odnesli ceny, které obdrželi z rukou Jana Šibíka.

Probíhaly zde také vědomostní soutěže a ankety o hodnot­né ceny.

Vyhrát jste mohli objektiv Canon, kompaktní fotoaparát Nikon, knihy Zoner press, poukázku na tisk od Fokapo, knihu Sáry Saudkové, či předplatné časopisu Koktejl.

Tisk

Již tradičně jste si mohli na akci nechat vytisknout své fotografie za výhodné ceny. 10×15 bylo zdarma, A4 a A3 pak za 60, respektive 120Kč – po vyplnění ankety pak za polovic!

CPS

Novinkou bylo pracoviště Ca­nonProfessional­Services, které zde pro majitele zrcadlovek Canon bylo k dispozici v průběhu celého dne.

Vystavovatelé

A co bylo na Setkání fotografů k vidění na stáncích vystavovatelů? Fotoaparáty a objektivy obou hlavních partnerů akce, firem Canon a Nikon, nabídka služeb generálního partnera Megapixel, studiová technika Fomei, knihy Zoner Press, fotokurzy FotoInstitut.cz, nabídka FotoRiegl, specializujícího se na tisk digitálním osvitem, či fotoknihy, kalendáře a pohlednice firmy Fokapo.

Na podzim zase!

Zájem účastníků o tuto akci zůstává stále vysoký – díky komornímu prostředí i přátelské atmosféře. Fotografická veřejnost se zde může přímo setkat se špičkami v oboru i s dalšími podobně zaměřenými lidmi. Již nyní je v přípravě další Setkání fotografů v sobotu 26. lis­topadu 2016 opět v KC Zahrada v Praze na Chodově a s novými hosty.

Koho byste chtěli na příštím Setkání fotografů vidět? Napište nám do komentáře. Děkujeme a těšíme se na setkání 26.11. 

   

www.setkanifotografu.cz

Pořadatelé

Generální partneři

Partneři

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram