Kamil Varga na Setkání fotografů 2.4.2016

Jedním z fotografů, se kterými se budete moci potkat na Setkání fotografů tuto sobotu 2.4.2016 je i Kamil Varga, jeden z členů Slovenské nové vlny a dlouholetý lektor fotografie. Na Setkání bude přednášet o technice luminografie a vést workshopy na akt a portrét, či na úpravu fotografií.

Hostem Setkání fotografů 2. 4. 2016 bude i fotograf Slovenské nové vlny Kamil Varga, kterého znáte i jako častého přispěvatele FotoAparát.cz a lektora kurzů FotoInstitut.cz.

Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je jedním z autorů skupiny skupiny „Slovenská nová vlna“. Tvorbu jeho a dalších fotografů Slovenské nové vlny dokumentuje film „ Vlna versus břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz…).

Co je slovenská nová vlna? Seskupení autorů, kteří koncem sedmdesátých let přišli do Prahy a studovali na FAMU. Svou neotřelou, hravou až experimentální tvorbou nabourali v první polovině 80. let zaběhlý pohled na tehdejší fotografii. Jedním z fotografů, kteří tomuto hnutí dali vzniknout, je právě Kamil. Spolu s fotografy – studenty FAMU, jako Jano Pavlík, Tono Stano, Rudo Prekop, Vasil Stanko, Martin Štrba, Miro Švolík a Peter Župník, tvoří dnes skupinu známou právě jako Slovenská nová vlna.

Kamil Varga se jako fotograf věnuje portrétu, aktu a využívá techniku známou jako luminografie. Věnuje se však také výuce práce se SW na úpravu fotografií (Zoner PS, Photoshop…)

Pokud se o jeho tvorbě chcete dozvědět více, navštivte jeho stránky nebo si přečtěte náš rozhovor s Kamilem na FotoAparát.cz.

Program Kamila Vargy na Setkání fotografů 2.4.2016

Přednáška (v ceně vstupného)
16:30 – 17:30   Luminografie
Workshopy (nutno rezervovat)
10:00 – 11:00   RAW v Adobe Photoshop
12:00 – 14:00   Portrét – Low a High Key
14:00 – 16:00   Akt

Workshopy rezervujte zde


www.setkanifotografu.cz

Pořadatelé

Generální partneři

Partneři

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram