Nový FotoAparát.cz – Oblíbení, sledovaní a můj feed

Doba přeje sociálním sítím. FotoAparát.cz sice není a ani nechce být sociální sítí - spíš zájmovou sítí - přesto zde ke kontaktu mezi uživateli dochází. A samozřejmě se stane, že je vám někdo sympatický, líbí se vám jeho fotografie, nebo třeba jeho články. Takového uživatele si můžete přidat mezi sledované a ve vašem Feedu sledovat jeho aktivitu. A nejen to.

Jak jistě víte, internetové stránky si můžete ve svém prohlížeči přidat mezi oblíbené (a určitě mezi nimi máte i FotoAparát.cz:-). Ale co když na FotoAparát.cz vyjde článek, ke kterému se chcete vracet? Nebo se vám nějaká fotografie v Galerii líbí natolik, že se jí plánujete v budoucnu inspirovat? A nebo nějaký jiný fotograf má tak skvělé fotky, že je inspirací sám o sobě a nějaký autor píše pro vás zajímavé články, o které nechcete přijít? Kdybyste všechny tyto stránky přidali mezi oblíbené ve svém prohlížeči, brzy by tam byl takový nával, že by byl smysl funkce ztracen. Proto je přímo v rámci nového FotoAparát.cz možné označit téměř jakýkoli obsah jako „oblíbený“ nebo ho „sledovat“.

Oblíbení a sledovaní

Zařadit mezi oblíbené můžete:

  • články
  • galerie
  • fotografie
  • inzeráty

A sledovat lze:

  • uživatele
  • diskuze

K zařazení mezi oblíbené slouží vlaječka se symbolem hvězdičky:

Ke sledování pak podobná vlaječka se symbolem oka:

A nebo, v případě uživatelů, rovnou tlačítko s okem:

„Od-oblíbení“ nebo „od-sledování“ provedete opakovaným kliknutím na to samé místo.

Jaký je rozdíl mezi sledováním a zařazením mezi oblíbené? Oblíbený obsah se zobrazuje v sekcích „Oblíbené články“ a „Oblíbené fotografie“, které najdete ve vašem uživatelském menu, nebo v příslušných sekcích velkého menu Fotogalerie a Bazaru. Opravdu tedy slouží jako seznam oblíbených stránek v rámci FotoAparát.cz.

Oproti tomu „Sledované“ položky pro vás web FotoAparát.cz sleduje, a pokud projeví nějakou aktivitu, upozorní vás.

Můj feed

Výstupem nejen ze „Sledovaných“ uživatelů a diskuzí je sekce nazvaná „Můj feed“. Najdete ji ve vašem uživatelském menu a zpočátku bude pravděpodobně celkem prázdná. Jakmile však začnete něco nebo někoho sledovat, bude se zde zobrazovat nová aktivita. A že je něco nového se dozvíte z červeného štítku s číslem značícím počet novinek už přímo v uživatelském me­nu.

V případě sledovaných uživatelů se zobrazují například jejich nové články. U seznamu sledovaných diskuzí najdete štítek s počtem nových příspěvků od vaší poslední návštěvy uvedeného vlákna. Také se dozvíte kde jsou nové reakce na váš obsah a kdo vás začal sledovat. Vše je z praktických důvodu časově omezeno, takže pokud se přihlásíte na FotoAparát.cz po několika měsících, nebudete zavaleni novinkami, ale zobrazí se vám jen události za poslední týden. Můj feed samozřejmě není jediným místem, kde se sledovaný obsah ukáže, je ale místem, kde se ukáže vše nové zároveň. Cokoli se na FotoAparát.cz stane a týká se vás, bude zde.

Sledované diskuze

Ve Fóru v pravém sloupci se zobrazuje seznam všech vámi sledovaných diskuzí, a to včetně štítků označujících případný počet nových příspěvků.

Jakoukoli diskuzi z tohoto seznamu sledovaných můžete přestat sledovat kliknutím na přeškrtnuté očíčko, které se objeví po najetí myší na diskuzi.

Sledovaní uživatelé

Přehled všech sledovaných uživatelů najdete vy (ale i kdokoli jiný), ve vašem Veřejném profilu v pravém sloupci. Zde mimochodem také uvidíte, kdo sleduje vás.

Pro správu a podrobnější (soukromý) přehled sledovaných uživatelů musíte přejít do nastavení svého účtu, k položce Sledovaní uživatelé. V tomto seznamu se o sledovaných uživatelích navíc dozvíte několik podrobností jako počet fotografií, článků a osob, které vámi sledovaného také sledují. A až si začnete připadat jako v orwellovském románu, stačí kliknout na malou ikonku popelnice u libovolného uživatele, čímž ho odstraníte se seznamu sledovaných, jinak řečeno – přestanete sledovat.

A to je zatím vše. Proč „zatím“? Protože Můj feed je zcela nové funkce a pochopitelně jí chceme nadále vylepšovat. Pokud tedy máte návrhy, co by se ve vašem feedu mohlo objevovat (a máte vyzkoušeno, že se zatím neobjevuje), budeme rádi, když nám dáte vědět v diskusi pod článkem.

     

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

FotoAparát.cz - Instagram