Nový FotoAparát.cz – Přenesení a vytvoření uživatelského účtu

Jak můžete vidět, FotoAparát.cz má nový vzhled a nové funkce. A jako vše nové a neznámé to může zprvu vyvolat zmatek. Víme, že "starý" FotoAparát.cz tu byl řadu let a všichni jste si na něj zvykli - proto, abychom vám ulehčili přechod na ten "nový", vám představíme v sérii krátkých článků jeho vlastnosti a fungování. Věříme, že jakmile ho poznáte, stane se vaším novým rádcem fotografa. Začneme tím prvním, co vás čeká, pokud chcete FotoAparát.cz využívat naplno – uživatelským účtem.

Ještě než se na novém FotoAparát.cz zaregistrujete, je potřeba rozmyslet si zásadní věc. Pokud jste měli uživatelský účet na „starém“ webu, chcete ho přenést na nový? Protože pokud tak neučiníte nyní, bude budoucí slučování staréno a nového účtu prakticky nemožné.

Jak přenést starý účet

Jednoduše. Pokud již nejste přihlášeni, je v horní části okna prohlížeče, ještě nad samotným obsahem stránky, červený proužek s odkazem na aktivační formulář (můžete samozřejmě použít i tento odkaz).

Po kliknutí na odkaz se zobrazí jednoduchý formulář, do kterého zadáte následující údaje:

  • Původní uživatelské jméno ze starého webu, tedy login, kterým jste se na starý web přihlašovali.
  • Původní heslo, které jste na starém webu používali.
  • Libovolný email, který nemusí mít se starým webem žádnou souvislost, ale který chcete využívat nyní.

Po odeslání formuláře, pakliže jste vyplnili vše správně, vám přijde na uvedený email aktivační odkaz. Jeho otevřením přenos starého účtu na nový dokončíte. Od této chvíle se na novém FotoAaparát.cz přihlašujete pomocí vašeho emailu a původního hesla.

Jak registrovat nový účet

Nový účet si můžete vytvořit v případě, že jste na FotoAparát.cz nebyli dříve registrováni, nebo pokud chcete „hodit minulost za hlavu“ a začít nanovo. Ale pozor, pokud se později rozmyslíte, je sloučení nového a starého účtu nemožné.

Pro registraci klikněte na odkaz Registrovat zcela v pravém horním stránky. V registračním formuláři vyplníte:

  • Váš email, kterým se budete na FotoAparát.cz přihlašovat.
  • Vaši přezdívku, nebo třeba i jméno a příjmení, kterým se chcete na FotoAparát.cz prezentovat. Tento údaj je vždy veřejný, ale kdykoli ho lze změnit.
  • Heslo a pak ještě jednou heslo (je to ochrana proti překlepům).
  • Zvolíte si, zda chcete dostávat informační a reklamní emaily (lze později změnit)
  • A odsouhlasíte (a nejlépe i přečtete) podmínky provozu.

Po odeslání formuláře vám přijde email s aktivačním odkazem, po jehož otevření můžete začít používat svůj nový uživatelský účet.

Alternativou k registraci pomocí výše uvedeného formuláře je registrace přes Facebook. Kliknutím na příslušné tlačítko nad registračním formulářem vytvoříte uživatelský účet využívající k ověření vaší totožnosti přihlášení na Facebook. Neznamená to, že by FotoAparát.cz posílal fotografie na vaši zeď. Je to jen způsob, jak se rychle přihlašovat na náš web, aniž byste si museli pamatovat, případně vyplňovat speciální přihlašovací údaje. S takovýmto účtem platí, že k FotoAparát.cz se přihlašujete jako k Facebooku.

Zatím není možné připojit Facebook k již založenému (nebo přenesenému) účtu, ale v případě zájmu to časem umožníme.

Přihlášení na web

Pokud již účet máte, je třeba se na FotoAparát.cz přihlásit. Po kliknutí na odkaz Přihlásit v pravém horním rohu stránky se rozbalí malý formulář, kam buď vyplníte své přihlašovací údaje, nebo, pokud jste si svůj účet registrovali přes Facebook, jednoduše kliknete na tlačítko „Přihlásit přes Facebook“ v dolní šedé části formuláře.

Zaškrtávátko „Zapamatovat“ zajistí, že na počítači, ze kterého se právě přihlašujete, zůstanete přihlášeni delší dobu. Jinak dojde k odhlášení při zavření internetového prohlížeče.

Zapomenete-li heslo, je zde i odkaz pro jeho automatické obnovení. Stačí znát přihlašovací email. Pokud zapomenete i ten, je třeba obrátit se s žádostí o pomoc na email webmaster@foto­aparat.cz, zkusíme vám v maximální možné míře pomoci. Ale pozor, používáte-li přihlášení přes Facebook, pomoci vám nemůžeme. Zapomenuté údaje musíte řešit přímo na Facebooku.

A co dál

Gratulujeme, jste přihlášeni na nový FotoAparát.cz a můžete ho začít plně využívat. Že nevíte jak? Nepropadejte panice, hned v dalším dílu tohoto seriálu se podíváme na možnosti nastavení vašeho uživatelského účtu.

     

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Daros
    Daros
    14.10.2015 16:57

    Chci se zeptat zda bude moznost RSS Feeds? Aktualne nefunguje.

  • Development
    Development
    14.10.2015 18:09
    Reaguje na Daros 14.10.2015 16:57:

    "Chci se zeptat zda bude moznost RSS Feeds? Aktualne nefunguje...." - zobrazit celý komentář

    Dobrý den. RSS feedy je nyní možné odebírat samostatně pro základní 3 typy článků, tedy Fotočlánky, Fototesty a Novinky. Odkaz na RSS feedy naleznete v příslušných výpisech článků v levém sloupci pod seznamy podkategorií (a potažmo pod reklamou).

    Odkaz pro RSS fototestů pro ukázku zde - https://www.fotoaparat.cz/feed/clanky/2.rss

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

FotoAparát.cz - Instagram