Digitální foto 141 – srpen 2015

  • 23.08.2015
  • PR

Akt má ve výtvarném umění i ve fotografii bohatou tradici. A není divu, tvary, křivky a tóny lidského těla v sobě mají obrovský tvůrčí potenciál. Na druhou stranu se jedná o trochu choulostivý a fotograficky poměrně náročný žánr, zvláště pro méně zkušené tvůrce. To ovšem neznamená, že by se ho kdokoli měl obávat – stačí pár základních rad a můžete se pustit do práce. A právě za tímto účelem vznikl tento průvodce. Časopis Digitální Foto magazí vám ukáže, jak se dělají stylové moderní umělecké akty, ale to zdaleka není vše. Na závěr si připravil jednu specialitu – výrobu kyanotypií neboli modrotisků, pozoruhodné kombinace digitální a klasické techniky. Je to jako opravdové kouzlo – čtěte dál a uvidíte sami…

Fotoléčitel
Redaktorka Claire Gillová zamířila do Oxfordu, aby jedné z našich čtenářek poradila při pouličním fotografování

Velký rozhovor Digitálního fota: Elliott Erwitt
Jeden z nejslavnějších fotografů všech dob si s redaktory povídal o všem možném, třeba o prezidentech nebo o psech

Fotovýbava
Zrcadlovka Canon EOS 5DS

Canon uvedl na trh hned dvě nové plnoformátové zrcadlovky, EOS 5DS a 5DS R. Skutečně přináší tak zásadní průlom, jak mnozí čekali?

Srovnávací minitest: Vodotěsné fotoaparáty
Malé kompakty s jednou velkou výhodou – můžete se s nimi pustit pod hladinu…

Na CD: Plná verze softwaru Analog Projects 2
Na CD najdete plnou verzi softwaru Analog Projects 2 a desítky minut videotutorialů. Časopis digitální foto magazín vám ukáže, jak se dělá kyanotypie, která se perfektně hodí pro umělecké akty, jak vytvářet zajímavé snímky technikou vícenásobné expozice přímo ve fotoaparátu či jak fotografovat mrazivá zátiší. Dvě videa jsou pak zaměřena na úpravy portrétů v Lightroomu.

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram