FotoMaratony 2015 - Praha, Brno, Šumava

FotoMaraton je netradiční a celosvětově oblíbený typ fotografické soutěže pro širokou veřejnost. Úkolem soutěžících je nafotit za daný čas zadaná témat v přesně určeném pořadí. Že to zní jednoduše? Až tak jednoduché to není, ale je to zábava…

V roce 2015 nás čekají FotoMaratony hned tři:

Brněnský FotoMaraton – 13. 6. 2015 Pražský FotoMaraton – 27. 6. 2015 Šumavský FotoMaraton – září 2015

Registrovat na Pražský i na Brněnský FotoMartaton se můžete už nyní.

3. Brněnský FotoMaraton 13. 6.

3. Brněnský FotoMaraton. Soutěž je určena pro širokou veřejnost, amatéry i profesionály, pro všechny, kteří rádi fotografují. Úkolem je během pěti hodin vyfotografovat sérii snímků na zadaná témata, která budou vylosována samotnými účastníky při zahájení. Startuje se v 9:00 v sídle společnosti ZONER software, a.s., Nové sady 18, Brno. Vyhlášení vítězů proběhne v 18:00 na stejné adrese. Startovné je 50 Kč při registraci předem či 100 Kč na místě.

Registrace a více informací zde

Zpráva z minulého ročníku

3. Pražský FotoMaraton 27. 6.

V soutěži Pražský FotoMaraton budete muset nafotit 6 témat v zadaném pořadí (dozvíte se je na startu) za 5 hodin. Soutěží se na území Prahy, začíná se v Centru FotoŠkoda (Vodičkova 37, Praha 1) a cíl v KC Zahrada (Malenická 1784, Praha 4). Zde také proběhne vyhodnocení a předání cen – vítězové si je rovnou odnesou.

Registrace a více informací zde

Zpráva z minulého ročníku

Jaká jsou pravidla?

Soutěže FotoMaraton se může účastnit každý, kdo rád fotografuje či soutěží. Startovné je 100 Kč, pro slevu 50 Kč je potřeba se zaregistrovat na www.fotomaratony.cz. Soutěž začíná ráno (9:00 Brno-sídlo Zoner, 10:30 Praha-Centrum FotoŠkoda) kde každý obdržíte soutěžní témata a pravidla. Registrace běží 2 hodiny. Jako první snímek je třeba vyfotit své registrační číslo. Po startu akce má každý 5 hodin k nafocení snímků dle zadání. Je nutné dodržet pořadí, v němž jsou témata vypsaná. Je třeba si donést vlastní fotoaparát s nabitou baterií a také mít vlastní paměťovou kartu (je možné zakoupit na místě v Centru FotoŠkoda). Snímky se fotí do formátu JPEG. Upravovat jakkoli fotografie v počítači je v průběhu soutěže zakázáno. Při odevzdávání soutěžních snímků musí jejich počet i pořadí odpovídat zadání (jako nultý snímek je registrační číslo).
Soutěžní fotografie je možné odevzdávat až do určeného času (16:00 Brno, 17:30 Praha)

Kompletní pravidla zde

Předností akce je mimo jiné to, že vyhodnocení proběhne ještě ten samý den – a vítězové si hodnotné ceny od partnerů soutěže odnesou rovnou domů. Na promítání vítězných snímků a předávání cen se můžete těšit večer (18:00 – 19:00 Brno, 19:00 – 20:00 Praha)

Doprovodný program bude také bohatý – V brně se můžete těšit na Fotografické fórum (diskuze nad fotografiemi předchozích ročníků, kompozice, expozice, technika fotografování), poradnu Zoner Photo Studio, Lightroom, Photoshop či prezentaci knih Zoner Press. V Praze pak na zajímavé workshopy či přednášky.

www.fotomaratony.cz

Praha:

Brno:

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram