Miggö – vyzkoušeli jsme popruhobrašnu/brašnopopruh

Loni oznámila společnost Miggö popruh Strap&Wrap, jehož financování mělo proběhnout přes platformu pro crowdfundingové projekty Kickstarter. Povedlo se, a my jsme si popruh na fotoaparát, který lze zabalit jako brašnu, vyzkoušeli. Je to praktická věc, nebo spíše zajímavost. A pro jaké foťáky je vhodný?

Vývoj neobvyklého příslušenství od Miggö vycházel z předpokladu, že brašny pro fotoaparáty jsou zbytečně rozměrné – zvláště, pokud chceme brašnu na kompaktní bezzrcadlové fotoaparáty, kde jsou rozměry a transportovatelnost častou motivací k jejich pořízení.

Jedná se o plochý neoprenový popruh – když ho položíte na rovnou plochu, všimnete si, že je velmi široký. Dole je kruhová ploška se sadou otvorů a šroubem, který slouží k uchycení do stativového závitu na fotoaparátu. Otvorů je zde velké množství – má to svůj důvod. Ne každý fotoaparát má totiž stativový závit v ose objektivu a také objektiv může být různě dlouhý. A protože tento popruh je potřeba kolem fotoaparátu omotat, aby tak vzniklo jakési „pouzdro“, je potřeba fotoaparát přišroubovat na správné místo. Třeba délku objektivů máte na popruhu i naznačenou – krátký objektiv: dáte fotoaparát více „dozadu“, delší objektiv: dáte fotoaparát více dopředu. Díky tomu vám totiž zůstane o kus delší popruh, a je tak snazší do něj fotoaparát zabalit.

Dalším netypickým prvkem je zip na vnitřní části popruhu – slouží k transformaci popruhu na futrál.

Kromě popruhu Strap&Wrap vyrábí Miggö ještě Grip&Wrap, tedy menší verzi na menší fotoaparáty pro uchycení za zápěstí.
Strap&Wrap také v několika délkách, podle výšky vaší postavy.

Celkově se jedná o novátorské pojetí něčeho, co už je tu s námi vlastně dlouho – popruhu s přiléhajícím pouzdrem – možná jste v něčem takovém měli třeba starou Prakticu. Miggö tento koncept popruhu a brašny v jednom dovádí do unikátní podoby použitím moderních materiálů, neoprenu a Lycry.

Jak tedy jejich snahu zhodnotit? Popruh Miggö je sám o sobě méně praktický, než mít kameru na běžném popruhu, ale více praktický, než mít kameru na běžném popruhu a ještě brašničku k tomu.

Zkrátka, je to zajímavá volba, pokud potřebujete fotoaparát hlavně zabalit na cestu a šetřit místo i prostor.

Díky širokému, měkkému popruhu je také jeho nošení pohodlné, ale bohužel sdílí jeden neduh společný podobným neoprenovým popruhům – jeho velká plocha a neprodyšnost zaručuje, zvláště v teplých dnech, že se pod ním budete potit.

Takže ve výsledku, proč ne, je to dobrý nápad, byť vypadá poměrně zvláštně. Určitě čekejte, že se vás na něj kolegové-fotografové budou ptát, co že to máte na krku. Zejména proto, že je možné koupit ho s mnoha různými dekory…

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram