Zpráva z listopadového Setkání fotografů 2012

V sobotu 24. listopadu se konalo 17. celorepublikové Setkání fotografů v prostorách KC Zahrada v Praze na Chodově. Největší FotoFestival pro veřejnost tohoto podzimu se vydařil. Jaké bylo Setkání fotografů a mnoho fotografií najdete v článku.

Listopadové Setkání fotografů bylo trochu jiné než předchozí. Mohli jste navštívit více různých workshopů, pozvali jsme i nové známé fotografy, obměnili jsme přednášky. Mnoho z vás jistě absolvovalo workshop s Robertem Vanem nebo Janem Šibíkem. Zajímavou událostí byl i křest knihy „Naučte se fotografovat krajinu. Šumava“ fotografa Andreje Macenauera přímo během Setkání fotografů, jejímž kmotrem byl Jan Šibík. 50 výtisků, které jsme s sebou měli, se rychle rozprodalo.

Nechyběly ale ani tradiční součásti Setkání fotografů: přednášky fotocestopisné, odborné i technické, poradny, soutěže, tisk fotografií zdarma a stánky firem. Například Megapixel nabízel na svém stánku k vyzkoušení techniku a objektivy Canon včetně nové DSLR Canon 6D, ZonerPress prodával se slevou 20% fotografické knihy, Digitální Foto Magazín starší časopisy a předplatné pro rok 2013, Fomei předvedl studiové osvětlení, k vidění byly i stativy Gitzo či filtry Hoya. Po celém Setkání fotografů jste pak nacházeli monitory EIZO a jejich kalibraci byla věnována jedna z přednášek.

Podívejte se na video ze Setkání fotografů

Krátce řečeno – Fotofestival, aneb den plný fotoaparátů, fotografií, fotografů a diskuzí. Stále bylo co dělat a co objevovat. Těší nás, že vás přišlo téměř 500 a věříme, že jste si to užili. A pro ty z vás, kteří na Setkání fotografů nebyli, zde máme alespoň několik fotografií. Na všechny se pak těšíme 20.4.2013 na dalším Setkání fotografů v KC Zahrada, Praha.

Čilý ruch v atriu První návštěvníci přišli víc než půl hodiny před začátkem.
Prodej (a prohlížení) knih Zoner Press. Digitální foto magazín prodával starší čísla a zájem byl o zvýhodněné předplatné.
Tisk A4 a 10x15 na multifunkcích Canon Prodej workshopů a těžké rozhodování, který navštívit když se časy překrývají s přednáškami
Tisk A3+ fotografií na špičkových tiskárnách Canon i s úpravou snímků. Workshop reportážní fotografie Jana Šibíka.
Workshop reportážní fotografie Jana Šibíka. Fotocestopis z Japonska v podání Petra Macenauera.
Workshop Pavla Kristiána věnovaný Zoner Photo Studiu. Robert Vano na workshopu portrétu v přirozeném světle.
Kalibrace monitorů a správa barev vysvětlena Antonínem Charvátem ze společnosti EIZO. Ve velkém sále - přednáška věnovaná kompozičním základům.
Čilý ruch v atriu Stativy Gitzo a další příslušenství k vyzkoušení.
O vyzkoušení technických novinek byl zájem. Workshop věnovaný úpravám fotografií v Adobe Photoshop v podání Kamila Vargy.
Pavel Bokr na portrétním workshopu vysvětluje. Pavel Bokr na portrétním workshopu osvětluje.
Poradna Megapixel pro fotografie bez chyb. Stánek Fomei se studiovou technikou.
Jan Kaiser o tisku a materiálech pro tisk. Robert Vano na workshopu portrétu v přirozeném světle.
Pavel Krásenský ukazuje příslušenství pravého makrofotografa na workshopu makrofotografie. Poradna Canonu ve které Pavel Šerý radí s novými fotoaparáty.
Světové události Jana Šibíka. Workshop fotografování aktu.
Adobe Photoshop v praktických ukázkách na workshopu s Pavlem Macenauerem. Redaktor FotoAparát.cz Petr Koritina radí s nastavením a ovládáním fotoaparátů.
Křest knihy Andreje Macenauera "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava" uvedla ředitelka FotoAparát Knihu Andreje Macenauera "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava" pokřtil Jan Šibík.
Vítězové soutěží na Setkání fotografů převzali své výhry - multifunkční tiskárna Canon. Vítězové soutěží na Setkání fotografů převzali své výhry - digitální zrcadlovka Canon.
Autogramiáda knihy Andreje Macenauera "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava" Autogramiáda knihy Andreje Macenauera "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava"
Workshop klasického portrétu s Milanem Šustou. Fotoaparáty a příslušenství Canon k vyzkoušení - od kompaktů po L-ková skla.

Fotografie ze Setkání fotografů najdete také na Facebooku FotoAparát.cz

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram