Zpráva z 2. ročníku Šumavského FotoMaratonu 2012

V sobotu 29. září se v Kašperských Horách na Šumavě konal již 2. ročník fotografické soutěže: Šumavský FotoMaraton 2012. V článku najdete vítězné fotografie z hlavní soutěže i několika dalších a dojmy z akce.

Kromě hlavní soutěže se mohli všichni návštěvníci FotoMaratonu zúčastnit také dvou doprovodných. V Domě fotografů probíhala soutěž ve fotografování zátiší, u místní radnice pak mohl každý odevzdat fotografii na téma „Oslavy“ – v Kašperských Horách se totiž v sobotu konaly i oslavy 100 let elektrifikace obce. Právě v těchto soutěžích změřili své síly i ti, kteří si na hlavní soutěž netroufli.

A pro fotografy kteří se chtěli i něco nového naučit, jsme v profesionálně vybaveném studiu v Domě fotografů připravili několik workshopů Portrétu a rodinného fota s fotografem Pavlem Bokrem.

Předávání cen vítězům Předávání cen vítězům

Ten, kdo se nechtěl účastnit žádné ze soutěží, nebo třeba neměl fotoaparát, mohl navštívit přednášky v Informačním středisku NP Šumava. Andrej Macenauer představil fotografie a video ze své nedávné expedice do Ladakhu (kterou jsme pod jeho vedením zařadili do nabídky FotoExpedic FotoInstitut.cz a můžete si jí tak příští rok také zúčastnit) a na Kamčatku. Ředitel českého Olympusu Ondřej Typolt ukázal novinky v oblasti pokročilých fotoaparátů. Nechyběla ani přednáška věnovaná oblíbenému programu pro správu a úpravy fotografií Zoner Photo Studio 14.

Výsledky doprovodné soutěže na téma Oslavy:

1. místo Oslavy - Petra Čermáková 2. místo Oslavy - Tereza Brunátová 3. místo Oslavy - Bára Rusová

Výsledky doprovodné soutěže na téma Zátiší:

1. místo Zátiší - Dušan Linart 2. místo Zátiší - Stanislav Dědina 3. místo Zátiší - Tereza Válková

Další fotografie

Další fotografie najdete také na Facebooku FotoAparát.cz

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram