Photokina 2012

Minulý týden se v Kolíně nad Rýnem konal největší evropský fotografický veletrh PHOTOKINA 2012. Každý druhý rok se všechny známé i neznámé fotografické firmy sjedou do několika velkých hal a představí své novinky a produkty, včetně mnoha zajímavostí. A u toho jsme nemohli chybět.

Mezi malými stánky také s překvapením zjistíte, kolik známých jmen minulosti nejen že stále existuje, ale navíc i vyrábí nové produkty. Za všechny například Linhof s velkoformátovými fotoaparáty. Rozloučili jsme se i s bývalými velikány. Kodak měl stále překvapivě velký stánek, ale třeba Praktica, která před dvěma lety ještě ukazovala kompaktní fotoaparáty, neměla letos na malém stánku fotoaparát jediný.

Kodak ještě žije klasické firmy, klasické přístroje

Photokina 2012 ale plná jen techniky. Prostor dostala i kultura. Na mnoha stáncích měli přednášky známí i neznámí fotografové a po celém areálu jste mohli najít větší či menší výstavy. Nejrozsáhlejší výstava byla v hale 1, která byla celá věnována společnosti Leica a mezinárodní Leica Gallery – o výstavách a kulturních zajímavostech na Photokině se dočtete více v samostatném článku, který již připravujeme.

Další fotografie

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram