Fujifilm: nový instantní fotoaparát Instax 9

Fujifilm představuje nový instantní fotoaparát Instax 9. Přístroj vytváří snímky na instantní film formátu Instax Mini, tedy velikost filmu 54 x 86mm a velikost samotného snímku 46 x 62mm. Novinka na trhu nahradí model Instax 8, ze kterého vychází.

Fujifilm uvádí novinku ve své řadě instantních fotoaparátů, Fujifilm Instax Mini 9. Tento přístroj patří mezi fotoaparáty, které vám po expozici rovnou vydají hotový snímek – tedy přístroje, kterým se někdy říká podle zakladatele této kategorie „polaroidy“.

Přístroj je vybaven expozimetrem a několika polohami clony, které můžete uživatelsky nastavit dle LED diodového indikátoru expozice. Stejně tak nechybí hi-key režim.

O dostatek světla se kromě citlivosti filmu/papíru (800 ASA) stará také plně automatický blesk.

To vše ale má už dosavadní „osmička“; novinkou nové modelové řady 9 je selfie zrcátko a makro předsádka.

Instax Mini 9 se budeprodávat v pěti stylových barvách. Na našem trhu se objeví koncem května. Níže si můžete přečíst celou tiskovou zprávu výrobce v jejím původním znění.

_____________­________________________­________________________­________________________­__

(oficiální tisková zpráva)

PŘEDSTAVUJEME INSTAX MINI 9, NOVÝ IKONICKÝ INSTANTNÍ FOTOAPARÁT

5 NOVÝCH BAREVNÝCH VARIACÍCH SE SELFIE ZRCÁTKEM A PŘEDSÁDKOU

Společnost FUJIFILM oznamuje představení nového instantního fotoaparátu instax mini 9 dne 28. března 2017. V návaznosti na celosvětový úspěch instax mini 8, instax mini 9 bude mít stejný ikonický design a snadné používání stejně jako jeho předchůdce.

Obnovená řada je vybavena selfie zrcátkem a předsádkou na objektiv. Počet funkcí zůstává stejný jako u mini 8 a to automatické měření expozice pro nastavení clony a high-key režim, který umožňuje uživatelům pořizovat jasnější fotografie – perfektní pro portréty.

Stylový kompaktní fotoaparát je ideálním nástrojem na party, festivaly, akce a výlety, umožňující uživatelům zachytit jedinečný moment na zábavné retro obrázky jednoduše za pochodu. Instax mini 9 bude v pěti módních barvách, „Flamingo Pink“, „Lime green“, „Cobalt blue“, „Smoky White“ a „Ice Blue“, navrhnuty tak, aby oslovili širokou škálu mladých, začínajících fotografů se smyslem pro design.

Instantní fotografie zažívá v posledních letech boom a instax si našel přízeň u spotřebitelů všech věkových kategorií. Jediná skutečná vyvolaná fotografie, která zachycuje jedinečný moment, se stává stále přitažlivější mezi lavinou moderních a vysoce editovaných digitálních snímků.

Instax mini 9 se připojuje k rozmanité rodině fotoaparátů, mini 70, mini 90, WIDE 300 a tiskárně instax SHARE SP-2. „instax mini“ fotoaparáty používají „instax mini“ film včetně nově dostupného černobílého filmu (monochrome).

Hlavní režimy

1) Selfie zrcátko – užij si focení selfie!

Můžeš si zkontrolovat orámování fotografie v zrcátku vedle objektivu.

2) Předsádka na objektiv

Můžeš fotografovat od vzdálenosti a 35cm od objektu

3) High-key režim

Specifikace

Produkt instax mini 9
Film FUJIFILM instax mini film
Velikost fotografie 62 mm × 46 mm
Objektiv 2 components, 2 elements, f=60 mm, 1:12.7
Hledáček Real image finder 0.37× with target spot
Ohnisková vzdálenost 0.6 m a dále
Čas závěrky 1/60 sec.
Kontrola expozice Manuální přepínací systém (LED ukazatel na expozičním metru)
Film Feeding Out Automatické
Vyvolání film cca 90 sekund (Liší se v závislosti na okolní teplotě)
Blesk Konstantně fungující blesk (automatické světelné nastavení) Recycle time: 0.2 sec. to 6 sec. (when using new batteries) Effective flash range: 0.6 m – 2.7 m
Napájení Dvě AA 1.5V alkalické baterie Kapacita: 100 snímků (cca 10 INSTAX mini 10 film balíčků s novými AA bateriemi)
Automatické vypnutí 5 min
Ostatní Počítač snímků (číslo nevyfocených filmů), okénko pro potvrzení filmového balíčku ve fotoaparátu
Rozměry 116 mm × 118.3 mm × 68.2 mm
Váha 307g (bez baterií, strapu a balíčku filmů)
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram