Digitální foto č. 133 – leden 2015

  • 16.01.2015
  • PR

Měsíc v úplňku, hvězdné dráhy, vzdálené galaxie a mlhoviny. To vše patří k vděčným fotografickým motivům. Noční fotografování není tak těžké, jak se zdá, jen musíte znát pár základních informací a postupů… Víte, co je dynamický rozsah a jak s ním pracovat? Když se to naučíte, vylepšíte svou práci s expozicí a na vašich snímcích to hned bude znát… Jeden z nejslavnějších fotografů současné Ameriky Ralph Gibson vypráví o tom, jak je důležité najít svůj vlastní způsob vyjádření a také jak mu učarovala digitální Leica…

Základy fotografování: Dynamický rozsah
Víte, co je dynamický rozsah a jak s ním pracovat? Když se to naučíte, vylepšíte svou práci s expozicí a na vašich snímcích to hned bude znát.

Domácí dílna: Fotobudka
Chystáte se fotografovat večírek nebo rodinnou sešlost a chtěli byste to nějak ozvláštnit? Vyrobte si domácí fotobudku, radí Alastair Jennings.

Zoner Photo Studio: Ukliďte si ve fotoarchivu
Ukliďte si ve fotoarchivu! Každý si musí najít způsob, jak bude fotografie třídit. Pokud tak neučiníte, brzy se ztratíte v záplavě snímků.

Nikon kalendář 2015
Tématem letošního ročníku byly Zázraky všedního dne. A tady je náš výběr nejlepších snímků.

Velký rozhovor Digitálního fota

Jeden z nejslavnějších fotografů současné Ameriky Ralph Gibson vypráví o tom, jak je důležité najít svůj vlastní způsob vyjádření a také jak mu učarovala digitální Leica…

Fotovýbava

Akční hrdina
Stojí Canon 7D Mark II za pětileté čekání na novou verzi? To jistě zajímá nejen nadšené amatérské milovníky akčních záběrů…

Lowepro Toploader Pro AW II 70
Toploader Pro AW II jsou pistolová pouzdra určená pro profesionály, takže zaručují dlouhou životnost

Famózní plnoformát
Nikon D750 nabízí mimo jiné nový systém automatického ostření, kromě toh

Canon PowerShot G7 X
Hledáte kapesní fotoaparát jako doplněk zrcadlovky? Tato novinka vypadá hodně zajímavě…

Ortlieb Day-Shot
Batoh Ortlieb Day-Shot je určen pro fotografy, kteří vyžadují spolehlivou ochranu proti vodě

Na CD najdete: Lightroom

Náš videoseriál o Lightroomu pokračuje dalším přídělem videí, kde se blíže seznámíme s modulem Knihovna. Následují praktická videa o fotografování makra mezikroužky či s reverzním kroužkem. Kromě toho se můžete dozvědět, jak ovládnout tzv. Harrisův efekt či jak v Elements nahradit u portrétu fádní pozadí.

Výhodné předplatné

Objednáte-li si předplatné na jeden rok, dostanete jednu ze tří fotografických publikací podle vlastního výběru. Pokud si objednáte Digitální foto na dva roky, dostanete plnou verzi softwaru Zoner Photo Studio 16 PRO nebo kufřík plný knih od Zoner Pressu a k němu voucher na fotografický kurz od FotoInstitut.cz!

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram