Zveme vás na 6. Pražský FotoMaraton 16.6.

Srdečně všechny zveme na 6. Pražský FotoMaraton, který se uskuteční už tuto sobotu 16. června 2018. Úkolem soutěžících je nafotit za 5 hodin 6 témat v zadaném pořadí. Zahájíme ve FotoŠkoda v centru Prahy a ukončíme na Masarykově koleji v Dejvicích. Od 18:00 vám čekání na výsledky zpříjemní povídání s mistrem Robertem Vano. FotoMaraton je celosvětově oblíbená fotografická soutěž pro širokou veřejnost. Vyhrát můžete zajímavé ceny. Na soutěž 6. Pražský FotoMaraton vás zve FotoAparát.cz a Centrum FotoŠkoda.

FotoMaraton je celosvětově oblíbená fotografická soutěž pro širokou veřejnost. Úkolem soutěžících je nafotit za 5 hodin 6 témat vyhlášených při startu v zadaném pořadí. Start je v Centru FotoŠkoda (Vodičkova 37, Praha 1) a cíl v Masarykově koleji (Thákurova 1, Praha 6 – u metra Dejvická).

Osobností letošního FotoMaratonu je Robert Vano.

Robert Vano je především světově uznávaný módní a reklamní fotograf. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už málo používanou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle.

Centrum FotoŠkoda, Kompletní program:

Vodičkova 37, Praha 1
11:00 – 13:00 Registrace účastník
11:00 – 18:00 Průběh soutěže (max. 5 hod. / 1 soutěžící)
Přesun z Centrum FotoŠkoda na Masarykovu kolej

Masarykova kolej, Thákurova 1
Praha 6 (na metru Dejvická)
16:00 – 18:00 Odevzdávání soutěžních fotografií
17:00 – 18:00 Petr Macenauer: Japonsko (přednáška)
18:00 – 19:30 Robert Vano: Memories (přednáška)

19:30 – 20:30 Slavnostní vyhlášení vítězů



Soutěže se může účastnit každý, kdo rád fotografuje či soutěží. Startovné je 150 Kč, pro slevu 100 Kč je nutné se zaregistrovat na www.fotomaratony.cz. Soutěž začíná ráno od 11 hodin ve FotoŠkoda (Vodičkova 37, Praha), kde každý obdrží soutěžní témata a pravidla. Registrace běží 2 hodiny až do 13 hodin. Jako první snímek je třeba vyfotit své registrační číslo. Po startu akce má každý 5 hodin k nafocení snímků dle zadání. Je nutné dodržet pořadí, v němž jsou témata vypsaná. Je třeba si donést vlastní fotoaparát s nabitou baterií a také mít vlastní paměťovou kartu (je možné zakoupit na místě v Centru FotoŠkoda). Snímky se fotí do formátu JPEG. Upravovat jakkoli fotografie v počítači je v průběhu soutěže zakázáno. Při odevzdávání soutěžních snímků musí jejich počet i pořadí odpovídat zadání (jako nultý snímek je registrační číslo).

Soutěžní fotografie je možné odevzdávat až do 18:00.

Kompletní pravidla zde

Předností akce je, že vyhodnocení proběhne ještě ten samý den a vítězové si hodnotné ceny od partnerů a organizátorů soutěže odnesou rovnou domů. Na promítání vítězných snímků a předávání cen se můžete těšit 19:30 – 20:30.

Na místě poběží také doprovodný program. Od 17hodin přednáška Petra Macenauera o Japonsku a od 18 hodin přednáška a beseda Roberta Vano na téma Memories.

Fotky i novinky z Fotomaratonů sledujte i na Facebooku: https://www.facebook.com/FotoMaratony/

Partneři Pražského FotoMaratonu

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram