Zpráva ze slavnostního vyhlášení cen 10. ročníku FotoAkademie

Ve čtvrtek 21. května 2015 se v sídle společnosti Olympus v Praze, konalo slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního X. ročníku fotografické soutěže Olympus FotoAkademie 2014/2015, určené studentům středních a žákům základních škol z celé ČR. Přinášíme vám zprávu z akce.

Ve čtvrtek 21. 5. 2015 se, v sídle společnosti Olympus v Praze, konalo slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního X. ročníku fotografické soutěže Olympus FotoAkademie 2014/2015, určené studentům středních a žákům základních škol z celé ČR. Po slavnostním odhalení vítězných fotografií v prostorách generálního partnera soutěže převzali jejich autoři ceny z rukou předsedy komise fotografa Roberta Vano, pořadatelů a zástupců sponzorů a partnerů projektu FotoAkademie.cz. Generálního partnera společnosti Olympus a partnerů Centrum FotoŠkoda, Zoner, Zoner Press, Eizo, Adobe, Digitální foto magazín, Fomei, FotoInstitut.cz, HD World a Koktejl.

Soutěž probíhala na webu www.fotoakademie.cz od 11.11. 2014 do 4.4. 2015 a účastníci z řad žáků a studentů mohli posílat soutěžní fotografie do následujících kategorií:

  1. Zimní krajina
  2. Kruh
  3. Módní trendy
  4. Makro
  5. Jedinečný okamžik.

    Soutěžilo se o zajímavé věcné ceny – fotoaparáty, knihy, software, fotografické příslušenství, hodnotné poukázky a mnoho dalšího. Vybíralo se z téměř tisíce fotografií a snímky hodnotila odborná komise. Jaké snímky nakonec vybrala jako vítězně se kromě tohoto dozvíte také na facebooku FotoAkademie.cz.

    Na našem facebooku také najdete fotogalerii z předávání.

    Vítězné fotografie byly nejprve odhaleny formou výstavy v prosvětlené hale v prostorách sídla společnosti Olympus. Úvodní slovo měli k soutěžícím i návštěvníkům ceremoniálu organizátoři, partneři a porotci soutěže. Ti ocenili jak vítězné snímky, tak i zájem studentů a žáků o soutěž.

    Po slavnostním zahájení došlo k samotnému vyhlašování vítězů, promítání fotografií a předávání cen. Žáci a studenti se také podělili s posluchači o to, jak a proč vítězná fotka vznikla. Akce se nesla v příjemném a slavnostním duchu.

Zakončena byla projevem RNDr. Heleny Macenauerové a následným routem a společným fotografováním.

www.fotoakademie.cz

(vítězné fotky najdete na další stránce)

Líbil se vám článek?

Obsah článku

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram