Letní tábory fotografie pro žáky a studenty 2015

Pro žáky základních škol (12-16 let) a studenty středních škol (15 – 21 let) připravil FotoInstitut.cz již desátým rokem Letní tábory fotografování.
Týden plný fotografování pod vedením profesionálních fotografů z FotoInstitut.cz se koná v krásném prostředí šumavské přírody. Zázemí tvoří plně vybavený a moderní Dům fotografů v Kašperských Horách, kde je ubytování i fotoateliér.

Pro žáky základních škol (12–16 let) a studenty středních škol (15 – 21 let) připravil FotoInstitut.cz již desátým rokem Letní tábory fotografování.

Týden plný fotografování pod vedením profesionálních fotografů z FotoInstitut.cz se koná v krásném prostředí šumavské přírody. Zázemí tvoří plně vybavený a moderní Dům fotografů v Kašperských Horách, kde je ubytování i fotoateliér.

Na programu jsou každodenní výlety s fotoaparátem po Šumavě. Na hradě Kašperk se fotografuje západ slunce, na magické řece Vydra zase trénuje dlouhý a krátký čas. Zážitek je fotografování portrétu nebo luminografie v profesionálně vybaveném ateliéru.

Začínající mladí fotografové si na velkém množství zábavných cvičení osvojí základní nastavení fotoaparátu a základy kompozice. Nenuceně, formou hry, začne každý vnímat a zachycovat co nejlépe SVĚTLO, pro fotografa to nejdůležitější. V nádherném prostředí Šumavy se naučí fotit krajinu, v ateliéru i na slunečním světle portréty a dozví se, jak si upravit fotografie na počítači. Každý si domů odveze svou nejlepší fotografii vytištěnou na fotografické tiskárně.

Pokročilejší mladé fotografy čeká fotografování makra a také nahlédnutí do černé komory, kde se naučí vytvářet fotogramy. V ateliéru si vyzkouší pokročilé portrétní techniky jako low-key, high-key či luminografii. Na výletech do krajiny si vylepší svou krajinářskou fotografii o práci s filtry, noční fotografii a dlouhé časy. Fotografovat budou i do formátu RAW, který se naučí následně zpracovat v grafickém programu. Dozví se přitom mnoho zajímavých informací o pokročilých funkcích svých přístrojů.

Oživením celé akce jsou soutěže jako FotoMaraton nebo fotografování a ochutnávka speciálně připravené kávy v místní „kafárně“.

FotoInstitut.cz nabízí 4 úrovně během měsíce srpna:

Letní tábor fotografování pro ZŠ a víceletá gymnázia I.: 2. – 8. 8. 2015
Letní tábor fotografování pro ZŠ a víceletá gymnázia II.: 9. – 15. 8. 2015
Letní tábor fotografování pro SŠ I.: 16. – 22. 8. 2015
Letní tábor fotografování pro SŠ II.: 23. – 29. 8. 2015

Tábory probíhají ve skupině 15 mladých fotografů. V ceně 4780 Kč je ubytování s plnou penzí přímo v moderním Domě fotografů ve 3–4 lůžkových pokojích s příslušenstvím.

Kontakt: fotoinstitut@fo­toaparat.cz nebo tel: 731 529 710.

Základní informace:

Cena:
4780 (včetně DPH)

Místo konání:
Dům fotografů, Nerudova 111, 341 92 Kašperské Hory
Ubytování se nachází v obci Kašperské Hory, okres Klatovy v Západních Čechách. Nejbližší větší město je 13 km vzdálená Sušice. V okolí je rozsáhlá síť památek a turistických cílů.

Ubytování:
Zajištěno ve 3–4 lůžkových pokojích s příslušenstvím (v ceně).

Stravování:
Plná penze (v ceně).

Doprava:
Doprava na místo je individuální. Jezdí pravidelná autobusová linka Praha – Kašperské Hory nebo vlak do Sušice. Ze Sušice či Vimperka odvoz do tábora po domluvě předem zajistíme. Doporučená trasa autem z Plzně: Plzeň-Klatovy-Sušice-Kašperské Hory. Z Prahy: Praha-Strakonice-Horažďovice-Sušice-Kašperské Hory. (doprava není v ceně).

Přihláška:
Přihláška se podává online formulářem, který naleznete zde:
Letní tábor fotografování pro ZŠ 1
Letní tábor fotografování pro ZŠ 2
Letní tábor fotografování pro SŠ 1
Letní tábor fotografování pro SŠ 2

Při nástupu studentů mladších 18 let je třeba odevzdat:

  • Prohlášení rodičů o bezinfekčnosti studenta s datem odjezdu (přiloženo k přihlášce kterou vám zašleme)
  • Léky a pokyny pro jejich užívání
  • Kopii průkazky zdravotního pojištění

Podmínky účasti:
účastníkem Letního tábora fotografie může být pouze řádný student denního studia základní/střední školy v ČR s trvalým pobytem na území České republiky ve věku 13–16/15–21 let.

Více informací:

  • na stránkách FotoInstitut.cz
  • podrobné instrukce včetně denního harmonogramu budou zaslány všem registrovaným

Z vašich reakcí:
„Musím opravdu pochválit lektory a celou firmu. Organizace letního tábora digitální fotografie se podle mého syna moc povedla. Mohu jen doporučit.“

  • pan Michal Koutecký
Děkujeme!
     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram