Zpracování tématu "Černá a bílá"

Listopadovým tématem seriálu Okem profesionála byla "Černá a bílá". Vaše snímky zhodnotil tentokrát profesionální fotograf Kamil Varga. Jak dopadly? Čtěte dále v článku...

Připomínáme, že prosincovým tématem je "Pour Féliciter".

Pro vaši informaci, jak jste zpracovali minulá témata seriálu Okem profesionála

Líbil se vám článek?

Pokračovat v sérii

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • rulisa
    rulisa
    28.12.2014 19:12

    Dovolím si dvě poznámky:

    1) Ty obří "rty" jako rty nevypadají, na té výstavě jsem nebyla, abych věděla, co to je, ale je to vícméně pravidelný všude hladký ovál (ve vektorech bych řekla všude vyhlazené uzly na křivce:-), zatímco rty by přeci jen disponovaly jakýmisi koutky, ostrostí úhlu, nepletu-li se...

    2) Ta editorem prohnaná paní mi taky retro tedy vůbec nepřijde, a to jsem na starých časopisech Čs. fotografie víceméně vyrostla. Ani tehdy se zas tak blbě nesvítilo a v protisvětle ty vlasy taky nejsou, jen prostě lokálně víc nasvícené až přesvícené. Řekla bych, že kdo někdy fotil na digi i na analog, musí poznat i rozdíl tohohle jednoklikového softfiltrového "zrna" od filmového. Prostě jen snaha zakrýt celkovou mizernou kvalitu fotky efektním efektem. (A kdo to někdy v editoru sám neudělal, že...:-)
    Pokud si autor tohoto článku a hodnotitel není jist původem fotky, nechť příště zkusí rozkliknout exif. S těmito parametry se ani papírové fotky ani negatovy neofocují.

    Hezké svátky a do nového roku méně střel od pasu přeji celému týmu FA.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (1)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

Články v sérii:

Další články ze série
FotoAparát.cz - Instagram