Zpráva z 21. Setkání fotografů 22.11. 2014

Tuto sobotu 22. listopadu se konalo již 21. Setkání fotografů - fotografický festival pro každého, kdo rád fotí. Na workshopech a přednáškách jste se zde mohli setkat se známými fotografy, jako je Jan Šibík, Robert Vano či Andrej Macenauer. Potěšit své smysly jste mohli u kulinářského umění italského šéfkuchaře M. A Russo. Více o tom, jaké to bylo, naleznete v článku.

21. Setkání fotografů přineslo rekordní počet workshopů, kterých bylo 23 a byl o ně tradičně velký zájem. Setkat jste se mohli s módním fotografem Robertem Vano, slavným fotoreportérem Janem Šibíkem, cestovatelem-fotografem Andrejem Macenauerem, Kamilem Vargou, fotografem slovenské nové vlny a mnoha dalšími osobnostmi české fotografie na jejich přednáškách a workshopech. Zde jste mohli načerpat nové zkušenosti přímo od odborníků a debatovat s nimi na různá témata, která vás zajímala. Obohatit své umění fotografické i kulinářské jste mohli s italským šéfkuchařem M. A. Russo

.

Další setkání se bude konat 7. března 2015. Rádi bychom vás poprosili o vaše nápady a názory, koho byste z osobností fotografie chtěli vidět příště! Účast již přislíbili třeba makrofotograf Milan Blšťák či známý fotograf wildlife Petr Slavík.

Z vašich dosavadních reakcí bych rád vybral jednu, od Drahomíra J.: „Poprvé jsem se s Fotoinstitut.cz setkal na kurzu „Krajinářská fotografie“ a byl to nádherný, odpočinkový a příjemný víkend. Proto jsem využil pozvánky zaslané e-mailem a zúčastnil se sobotního Setkání fotografů. Opět velice krásný a příjemný den, perfektně připravené přednášky. Zúčastnil jsem se přednášek Heleny Macenauerové, Kamila Vargy a Andreje Macenauera. Rovněž workshop vedený Robertem Vano byl naprosto perfektní. Děkuji Vám za Vaši práci pro nás amatérské fotografy, kterým Vy umožňujete nahlédnout do – pro nás zajímavého – světa nejlepších a nejzkušenějších fotografů.

Co zde bylo dále?
Dále byla pro návštěvníky připravena i řada poraden – technických, cestovatelských či na úpravu fotek. Své fotky je na akci možné dokonce nechat upravit a vytisknout si od profíků na kvalitní fotopapír Canon. Na místě jste mohli také soutěžit o věcné ceny ve fotografických soutěžích. V neposlední řadě tu pro návštěvníky bylo k vidění – a osahání – mnoho techniky či fotografických publikací. Ty zde bylo možné zakoupit za akční ceny – stejně jako fotografické kurzy či expedice od FotoInstitut.cz.

Zkrátka, na své si přišel každý, kdo rád fotí, nebo má jen rád hezké obrázky – třeba z cest.

Stánky s ukázkami fotografické techniky, publikací, příslušenství či monitorů si pro vás přichystaly firmy Canon, Megapixel, Zoner, Zoner press, Fomei či Digitální foto magazín.

Přišlo vás opravdu hodně, a my vám tímto všem velmi děkujeme, protože bez vás by akce nemohla proběhnout ve skvělé a přátelské atmosféře. A o tom setkání je – takže se těšíme opět příště – pište, pište, pište:-). A vy, kteří jste to letos nestihli, nebuďte smutní! 7. března se opět uvidíme v KC Zahrada! Již nyní po vás chystáme program dalšího, již 22. Setkání fotografů. Aby vám nic neuniklo, sledujte www.FotoAparat.cz, www.setkanifotografu.cz nebo třeba náš Facebook!

Návštěvníci setkání fotografů.

U vstupu se o všechny postaral milý personál a každý si odnesl dárek. Reportážní fotograf Jan Šibík přednáší.
Hlavní přednáškový sál (přednáší Andrej Macenauer). Přednáška o cestovatelské fotografii od Heleny Macenauerové.
Přednáška Roberta Vano: platinotypie Na místě bylo i množství poraden a diskusí.
Slavný fotograf Robert Vano. Svícení portrétu.
Workshop fotografování aktu aneb krása lidského těla... ...a krása pokračuje na workshopech portrétní fotografie.
Mohli jste si nechat upravit a vytisknout fotky... ...až do formátu A2.
Tisk fotografií jste si mohli prohlédnout zblízka. Na místě jste si mohli přečíst i zakoupit fotočasopisy.
Široká nabídka fotografických publikací. Už jste zkoušeli nové Zoner Photo Studio 17?

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram