Slavnostní vyhlášení a předávání cen 9. ročníku FotoAkademie

Ve čtvrtek 5. 6. 2014 se v Praze v sídle společnosti Olympus konalo slavnostní vyhlášení výsledků studentské fotografické soutěže 9. ročníku FotoAkademie, největší studentské soutěže v ČR. Studenti a žáci, kteří se umístili na prvních, druhých a třetích místech, převzali ocenění i hodnotné věcné ceny z rukou Sáry Saudkové a ostatních partnerů akce.

Vyhlášení cen FotoAkademie

Ve čtvrtek 5. června 2014 se v Praze, v sídle společnosti Olympus, konalo slavnostní vyhlášení výsledků devátého ročníku fotografické soutěže Olympus FotoAkademie 2013/2014, určené studentům středních a žákům základních škol z celé ČR. Po slavnostním odhalení vítězných fotografií v prostorách generálního partnera soutěže převzali jejich autoři ceny z rukou předsedkyně komise fotografky Sáry Saudkové, pořadatelů a zástupců sponzorů a partnerů projektu FotoAkademie. Generálního partnera společnosti Olympus a partnerů Centrum FotoŠkoda, Adobe, Digitální foto magazín, Eizo, Epson, Fomei, FotoInstitut.cz, HD World, Koktejl, Zoner a Zoner Press

Soutěž probíhala na webu www.fotoakademie.cz od 1. 10. 2013 do 30. 4. 2014 a žáci a studenti mohli posílat soutěžní fotografie postupně do těchto kategorií: Sport, Kontrast, Cesty, Horská příroda, Krása lidského těla, Panorama, Makro. Soutěžilo se o zajímavé věcné ceny – fotoaparáty, knihy, software, hodnotné poukázky a mnoho dalšího. Vybíralo se z téměř tisíce fotografií, snímky hodnotila odborná komise. Jaké snímky nakonec vybrala jako vítězně se kromě tohoto článku můžete podívat na facebooku FotoAkademie. Stejně tak zde budete moci zhlédnout fotogalerii z předávání.

Vítězné fotografie byly nejprve odhaleny formou výstavy v prosvětlené hale Olympusu. Úvodní slovo měli k soutěžícím i návštěvníkům ceremoniálu organizátoři, partneři a porotci soutěže. Velmi ocenili vítězné snímky i zájem studentů a žáků o soutěž. Po slavnostním zahájení došlo k samotnému vyhlašování vítězů, promítání fotografií a předávání cen. Vítězové se také podělili o to, jak a proč fotka vznikla. Akce se nesla v příjemném a slavnostním duchu. Zakončil ji inspirativní proslov předsedkyně poroty, fotografky Sáry Saudkové a následné občerstvení a společné fotografování.

Další ročník FotoAkademie se uskuteční opět od října 2014.

Vítězové FotoAkademie 2013/2014
Umístění/kategorie Jméno
Základní školy
1. místo ZŠ – Sport Jakub Svoboda
1. místo ZŠ – Kontrast Anna Obrová
1. místo ZŠ – Cesty Michal Starý
1. místo ZŠ – Horská Příroda Veronika Kalinová
1. místo ZŠ – Krása lidského těla Kateřina Luňáková
1. místo ZŠ – Panorama Marko Horáček
1. místo ZŠ – Makro Karin Maťátková
1. místo nejlepší ZŠ Základní škola Na Líše
2. místo nejlepší ZŠ ZŠ 28. října Neratovice
Střední školy
1. místo SŠ – Sport Milan Hospodka
2. místo SŠ – Sport Tereza Hofmanová
3. místo SŠ – Sport Martin Bednář
1. místo SŠ – Kontrast Lukáš Běhounek
2. místo SŠ – Kontrast Ivana Zapletalová
3. místo SŠ – Kontrast Denisa Ghisi
1. místo SŠ – Cesty Jan Machata
2. místo SŠ – Cesty Anna Rudolecká
3. místo SŠ – Cesty Barbora Večeřová
1. místo SŠ – Horská příroda Jakub Havel
2. místo SŠ – Horská příroda Milan Hospodka
3. místo SŠ – Horská příroda Adriana Bujáčková
1. místo SŠ – Krása lidského těla Adam Ostruzska
2. místo SŠ – Krása lidského těla Eliška Minaříková
3. místo SŠ – Krása lidského těla Karolína Ryšavá
1. místo SŠ – Panorama Jan Bainar
2. místo SŠ – Panorama Martin Florian
3. místo SŠ – Panorama Petr Hovorka
1. místo SŠ – Makro Ladislav Přidal
2. místo SŠ – Makro Ema Antošová
3. místo SŠ – Makro Hana Baborová
1. místo nejlepší SŠ SOU a SOŠ potr.a služeb
2. místo nejlepší SŠ Gymnázium J.A.Komenského
Facebook
vítěz facebooku: Angelika Bürger

Fotky vítězů jsou zveřejněny i na našem facebooku!

Co je to FotoAkademie?

FotoAkademie.cz – nejrozsáhlejší vzdělávací projekt v digitální fotografii pro studenty středních škol a žáky 2. stupně základních škol ČR, který pořádá internetový časopis pro fotografy FotoAparát.cz ve spolupráci s generálním partnerem společností Olympus. Dalšími partnery projektu jsou Adobe, Centrum FotoŠkoda, Eizo, Epson, Fomei, FotoInstitut.cz, Zoner a ZonerPress. Mediálními partnery jsou Digitální Foto Magazín, HD World a Koktejl.

Vyvrcholením projektu v oblasti vzdělávání v digitální fotografii, do kterého se zapojily stovky středních a základních škol České republiky, bylo slavnostní předávání cen vítězům 5. června 2014 v Praze.

Závěrečnou akcí 8. ročníku FotoAkademie bude Letní tábory a škola digitální fotografie pro žáky a studenty na Šumavě.

***

www.FotoAkademie.cz

(vítězné fotografie na další stránce)

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram