Vlastnosti a výstup bezzrcadlovky FujiFilm X-Pro1 jsou tématem následujícího testu. Myslím, že rozhodně má tento model co nabídnout a že bezzrcadlovky již mají své pevné místo na trhu s fotoaparáty.

Ukázkové snímky II

A na závěr snímky pro posouzení míry šumu v obraze. První dva jsou snímané s nastavením na NR 0 (tedy normální). Následují srovnávací snímky, z nichž je zřejmé, že s nejmenší redukcí šumu (NR-2) je výsledek velmi dobrý i pro ISO 3200. Troufám si napsat, že lepší než u mé zrcadlovky. Pro vyšší hodnoty při použití redukce mírně roste neostrost, ale rozhodně je i nejvyšší ISO použitelné a to nejlépe s mírnou redukcí šumu.

Originál, 1/320 s, f/2.4, ISO: 400, Ohnisková vzdálenost: 60.00 mm Originál, 1/10 s, f/7.1, ISO: 12800, Ohnisková vzdálenost: 60.00 mm Náhled na scénu 100% výřezy Náhled na scénu 100% výřezy

Shrnutí a závěr

FujiFilm X-Pro1 nadchne designem i způsobem ovládání. Snad mírnou vadou na kráse je relativně malý rozsah příslušenství. Objektivy speciálně určené pro tento model jsou tři. Na druhou stranu, pokud budoucímu majiteli neznemožní nákup cena, pak jistě má své důvody a rozhodně ví, proč kupuje právě X-Pro1. Kvalita výstupu je excelentní. X-Pro1 jsem měl k dispozici relativně krátkou dobu, přesto jsem „ji tahal“ raději, než vlastní zrcadlovku. Pokud se chcete odlišovat a mít špičkový výstup, pak bezzrcadlovku FujiFilm X-Pro1 rozhodně zahrňte do výběru.

Přečtěte si i náš přehledný článek o nejlepších bezzrcadlovkách, které jsou právě na trhu. Naleznete v něm zajímavé tipy a možnosti výběru, o kterých jste ani nemuseli uvažovat. Můžete se podívat i na další recenze bezzrcadlovek.

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • Taffey
    Taffey
    30.09.2013 13:33

    Podle mého názoru není cena tohoto přístroje ničím omluvitelná. Kdyby to byl FF, tak bych to pochopil,a u APSc je to naprostá pakárna. Jinak bezva foťák.

  • Jiří Novotný Jifi
    Jiří Novotný Jifi
    30.09.2013 13:37

    Teda, ta cena je opravdu naprostý úlet. Vypadá to jako fajn retro, fotí to dobře, ale za ty peníze bych to nekoupil. Proč je to o tolik dražší než zrcadlovka?

  • Taky..
    Taky..
    08.10.2013 12:25

    Schválně jsem se podíval, jak je článek starý, ale on je kupodivu nový. V tom případě nechápu, proč si autor nezjistí aktuální nabídku X-mount objektivů, když už kritizuje malý rozsah příslušenství...

    http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/xf_lens/roadmap/

  • Petr Koritina
    Petr Koritina
    Autor
    09.10.2013 19:17

    Cituji: "Objektivy speciálně určené pro tento model jsou tři."
    Podtrhuji slovo speciálně a doporučuji se podívat na odkaz, nikolv pouze na text. Objektivů pro bajonet je samozřejmě více.

  • Taky..
    Taky..
    10.10.2013 00:21

    "Objektivy speciálně určené pro tento model" jsou všechny XF objektivy. A těch je více, ne jen tři, o kvalitních alternativách od Zeisse ani nemluvě. Odkaz, kterým se tu oháníte, je zastaralý a neúplný (jak je ostatně u českých lokalizací běžné). Kdybyste se obtěžoval nahlédnout do angličtiny, pochopíte.

    http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_pro1/features/page_02.html

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (5)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram