Zpráva z 3. Šumavského FotoMaratonu 2013

V Kašperských Horách na Šumavě se v sobotu 14. září uskutečnil už 3. ročník unikátní fotografické soutěže Šumavského FotoMaratonu. V článku najdete krátkou reportáž z akce, kterou pořádal FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz s generálním partnerem Centrum FotoŠkoda. Také si můžete prohlédnout vítězné fotografie a přečíst si komentáře autorů k jejich vzniku.

V Kašperských Horách na Šumavě se v sobotu 14. září konal už 3. ročník unikátní fotografické soutěže Šumavského FotoMaratonu. Soutěž byla odstartována v 9 hodin na dvou stanovištích, v infocentru NP Šumava a na radnici Kašperských Hor. Zároveň byla odtajněna témata tohoto ročníku: 1. Mraky, 2. Odraz, 3. Zub času, 4. Siesta, 5. Křivka. Soutěžící měli na nafocení 5 snímků v zadaném pořadí čas do 15h. Hned první téma „Mraky“ přidělalo soutěžícím starosti, brzy ráno totiž, navzdory předpovědi slibující polojasno, nebyl na obloze ani mráček. Po 9 hodině se ale začala objevovat první oblačnost a FotoMaratonu tak nic nebránilo.

na startu na startu

Série pěti soutěžních fotografií se odevzdávala v infocentru NP Šumava přímo z karty, bez úprav. FotoMaraton tak opravdu prověřil schopnosti účastníků. Se svými fotografickými zážitky se vítězové na prvních třech místech svěřili v druhé části článku.

Vítězné fotografie a komentář vítězů najdete zde.

poslední výběr fotografií losování ankety

Vyhlášení vítězů proběhlo ještě týž den odpoledne. Deset vítězů okomentovalo před plnou přednáškovou místnosti NP Šumava své snímky a převzalo ceny. Vítěz 3. Šumavského FotoMaratonu si odnesl fotoaparát Olympus PEN E-P3, další úspěšní fotomaratonci pak vyhráli Zoner Photo Studio 15, fotografické knihy ZonerPress, workshop FotoInstitut.cz, předplatné Digitální Foto Magazín a Koktejl, 4 fotografické brašny Fomei a každý z vítězů získal také poukázku na služby Centrum FotoŠkoda a samozřejmě i diplom.

vyhlašování vyhlašování

Informace o dalších FotoMaratonech najdete na webu projektu www.fotomaratony.cz nebo na Facebooku FotoMaratony.

Vítězové 3. Šumavského FotoMaratonu a jejich fotografie

<theader> </theader>
umístění jméno startovní číslo
1. Jan Linhart 19
2. Jiří Šneider 11
3. Roman Odstrčil 27
4. Pavel Špachman 52
5. Václav Kahovec 21
6. Petr Žák 2
7. Dušan Linart 6
8. Samuel Nováček 23
9. Michaela Pfeifferová 7
10. Eva Jarošová 13
1. místo - Jan Linhart
2. místo - Jiří Šneider 3. místo - Roman Odstrčil 4. místo - Pavel Špachman
5. místo - Václav Kahovec 6. místo - Petr Žák 7. místo - Dušan Linart
8. místo - Samuel Nováček 9. místo - Michaela Pfeifferová 10. místo - Eva Jarošová

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Obsah článku

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram