Test Olympus OM-D E-M5

Legendární řadu zrcadlovek OLYMPUS OM na 35 mm film ukončil nástup digitální fotografie. Nový OLYMPUS OM-D E-M5 otevírá novou, digitální řadu „zrcadlovek“ s elektronickým hledáčkem, vycházející z modelů PEN. Pojďme se na něj podívat v testu.

Testovací snímky a podmínky

Testování jsem prováděl jako obvykle nafotografováním snímků v interiéru i exteriéru, otestováním práce OLYMPUS E-M5 s bleskem a při makrosnímcích.

Široký konec objektivu Dlouhý konec objektivu
ŠUM při různých ISO se šumovým filtrem ŠUM při různých ISO s vypnutým šumovým filtrem
Protisvětlo Protisvětlo
MAKRO Interiér
Noční záběr Noční záběr
Více snímků v jednom
Sériové snímání 9 snímků/sec.

Závěr

OLYMPUS OM E-M5 je kompaktní fotoaparát s výměnnými objektivy, velmi elegantním designem a širokými možnostmi díky bohaté výbavě. Dovedu si jej představit jako fotoaparát pro každého, kdo požaduje malou „zrcadlovku“. Ti, kteří preferují spojení fotoaparátu s videokamerou, budou spokojeni s vysokým rozlišením videozáznamu a s jeho kvalitní stabilizací. Optika je standardně výborná.

Klady Zápory
Kvalita obrazu, rozlišení, barva, nízký šum Náhodné zmačknutí ovládání
Rychlost
Velmi kvalitní stabilizace
Použitelný EVF hledáček, otočný displej, živý náhled
Konstrukce těla

Líbil se vám článek?

Komentáře

Zobrazit diskusi ke článku ve fóru
  • m k 7
    m k 7
    28.05.2012 19:46

    Mně teda hledáček moc použitelný nepřišel - malý, úplně ujeté barvy a jas (a sladit se mi jej nepodařilo), o ručním ostření nemluvě...

  • watarin
    watarin
    22.02.2013 22:12

    První snímek po spuštění OM-D za 0,3s je absolutně nejrychlejší z testů na webu (běžně se uvádí 1,1 - 1,5s) a moje zkušenost je obdobná (soft body-1.2). J
    ak jste to dokázal? Děkuji za odpověď

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (2)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram